Politie Flevoland

Rijden onder invloed

Flevoland 04-12-2005 - Afgelopen weekeind hield de politie een aantal bestuurders aan voor het rijden onder invloed.

Een 39-jarige automobilist uit Almere is vrijdagavond op de Oosterdreef in Almere aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder viel agenten op door zijn onzekere rijgedrag. Bij controle constateerden de agenten dat de Almeerder vermoedelijk alcohol had gedronken. Het resultaat van zijn ademanalyse op het politiebureau was 0,7 promille. Na verhoor is de automobilist heengezonden. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Surveillerende agenten hielden vrijdagnacht op de Larserdreef in Lelystad een 26-jarige automobilist uit Amsterdam aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van 1,1. De man is met een rijverbod van vijf uur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal.

Op de Groenlandstraat in Dronten is vrijdagnacht een 38-jarige automobilist uit Belgie aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten reden over de Groenlandweg en zagen de bestuurder net met zijn personenauto wegrijden. Toen ze de Belg staande hielden, vermoedden zij alcoholgebruik. Op het politiebureau blies de man een promillage van ruim 1,5. Na verhoor is de bestuurder met een rijverbod van acht uur heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal.

De politie hield vrijdagnacht op de Middenweg in Lelystad een 60-jarige automobilist uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek de bestuurder een promillage te hebben van 2,2. Dit is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid. De Lelystedeling was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij is met een rijverbod van twaalf uur heengezonden. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Een 30-jarige automobilist uit Amsterdam is vrijdagnacht op het Festivalplein in Almere aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de Veluwedreef rijden. Bij de staandehouding bleek dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerd. Op het politiebureau blies de Amsterdammer een promillage van ruim 1,2. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.