1e persbericht van zondag 4 decmber 2005

Eindhoven 04-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Slachtoffer verkeersongeval overleden

Een 52-jarige man uit Eindhoven is zaterdag in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een verkeersongeval op de T-kruising Achtseweg Noord en de Schakel. ( zie persbericht vrijdag 2 december nr.4) Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel op toen hij op zijn fiets werd aangereden door een vrachtautochauffeur.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

De politie heeft zaterdag om 18.15 uur op het Vredesplein een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur. Ook had hij nog een paar gram wiet op zak. Bij de man werd een alcoholpromillage van 1,7 vastgesteld. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De drugs zijn in beslaggenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met imitatiewapen en XTC opgepakt

De politie heeft zaterdagavond rond 21.00 uur op de Mathildelaan een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een politieagent had gezien dat de man in het bezit was van een vuurwapen. Toen de man werd aangehouden gooide hij nog snel het wapen in de struiken. Het bleek om een imitatie vuurwapen te gaan. Ook bleek de man 26 XTC pillen op zak te hebben. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen en de Eindhovenaar is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Jongen opgepakt na vernieling auto

Zaterdagavond rond 23.10 uur is in de Frederiklaan een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. De jongen had eerst zijn eigen fiets vernield en trapte daarna enkele deuken in een geparkeerde auto. De reden van zijn agressie is niet bekend. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geldrop: Vrouw overleden bij ongeval op A67

Zondag rond 3.10 uur is op de A67 onder de gemeente Geldrop een 47-jarige vrouw uit Geldrop overleden bij een ongeval. De vrouw, die te voet was, werd door een auto aangereden op de rijbaan Eindhoven - Venlo ter hoogte van het viaduct Rulse Dijk. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft zaterdag rond 13.30 uur een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan Bij De Essen in Helmond. De 28-jarige bewoner had op zolder en kwekerij ingericht met 160 hennepplanten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De planten zijn inmiddels vernietigd en de benodigde materialen zijn door de politie in beslag genomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Het energiebedrijf heeft de elektriciteitsmeter afgesloten.

Helmond: Dronken vrouw botst tegen verkeerslicht

Zondag rond 2.20 uur is in de Heeklaan een 36-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De vrouw was met haar auto tegen een paal van een verkeerslicht gebotst. Ze was stomdronken en weigerde mee te werken aan een ademtest. Het rijbewijs van de Helmondse is door de politie ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Sterksel: Inbraak woning

Zaterdag tussen 13.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan de Heezerweg in Sterksel. Er werd een slaapkamerraam opengebroken. De dieven hebben onder meer enkele horloges, een flatscreen, sieraden en twee gsms gestolen.

Oost West en Middelbeers: Inbraak woning

Zaterdag tussen 11.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan de Postelstraat in Oostelbeers. De dieven forceerden een raam om binnen te komen. Er zijn onder meer een computer, een laptop, een dvd-speler, sieraden, mp3-speler en een digitale camera gestolen.