Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - aanhoudingen na vechtpartijen

Publicatiedatum: 4-12-2005 12:53:12

De politie van Arnhem heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee aanhoudingen verricht bij twee vechtpartijtjes in de binnenstad. Op de Korenstraat werd omstreeks vijf uur een 23-jarige man uit Zevenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij. Twee Huissenaren, beiden 25 jaar oud, raakten daarbij licht gewond. Politieagenten troffen kort na een melding een van beide slachtoffer liggend op straat aan. De andere Huissenaar bevond zich onder de omstanders. Volgens de beide slachtoffers zou de ruzie eerder ontstaan zijn in een van de uitgaansgelegenheden in de binnenstad. Later zou er opnieuw een confrontatie zijn geweest tussen de slachtoffers en de Zevenaarder. De verdachte kon op aanwijzen van getuigen op de Korenstraat worden aangehouden. Even later, rond kwart over vijf, waren agenten getuige van een schermutseling tussen twee mannen op de Varkensstraat. Daarbij werd een 25-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij zou zonder aanleiding een 29-jarige Duivenaar hebben geslagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouw gewond bij tasjesroof

Publicatiedatum: 4-12-2005 12:52:45

Een 41-jarige vrouw uit Oosterbeek is zaterdagavond gewond geraakt bij een tasjesroof op de Oude Kraan in Arnhem. Het slachtoffer had vermoedelijk heupletsel opgelopen en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens de verklaring van de Oosterbeekse was ze rond kwart over tien door een onbekende ingehaald terwijl ze over straat liep. De onbekende zou plotseling aan haar tas hebben getrokken waarna het slachtoffer viel en ongelukkig terecht kwam. Haar belager zag vervolgens kans er met de tas vandoor te gaan richting Onderlangs. Gewaarschuwde agenten hebben nog vergeefs naar de dader gezocht. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke jongen van tussen de 20 en 25 jaar, gekleed in een lichte broek en een donkere jas. De politie vraagt eventuele getuigen te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden in gestolen auto

Publicatiedatum: 4-12-2005 12:52:13

De Arnhemse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Dr. C. Lelyweg een 25-jarige inwoner van Bergschenhoek aangehouden op verdenking van autodiefstal. De politie was getipt door een beveiligingsmedewerker, die de auto rond half drie was opgevallen bij een benzinestation. Agenten stelden daarop een controle in waarbij bleek dat de wagen als vermist stond geregistreerd. De bestuurder, de 25-jarige man uit Bergschenhoek, werd daarop aangehouden. De man is later na verhoor vrijgelaten. Hij had verklaard dat hij de auto zonder toestemming had meegenomen van een familielid uit zijn woonplaats.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem-Arnhemmer aangehouden na belediging in politiebureau
Publicatiedatum: 4-12-2005 12:51:44

Een 24-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag aangehouden in het politiebureau aan de Beekstraat in zijn woonplaats. De man kwam zijn beklag doen nadat hij enkele bekeuringen had gekregen wegens zwartrijden in de trein. Toen hij kennelijk niet naar zijn zin werd geholpen begon hij de dienstdoende agenten aan de balie uit te schelden ten overstaan van publiek, dat zich in de wachtruimte bevond. De man werd daarop aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De man had bekend en bood later zijn excuses aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - Velpse jongens (15) aangehouden na bekladden gevel
Publicatiedatum: 4-12-2005 12:51:18

De Velpse politie heeft zaterdagmiddag op Den Heuvel in Velp vier vijftienjarige jongens uit die plaats aangehouden wegens onder meer baldadigheid. De vier werden omstreeks half vier op heterdaad door agenten betrapt toen ze in de weer waren een muur te bekladden. Getuigen hadden daar kort tevoren een melding van gemaakt. De vier werden daarop aangehouden en bekenden met een spuitbus de gevel te hebben beklad. Ook zouden ze geprobeerd hebben het goedje uit de spuitbus in brand te steken. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn later aan hun ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Nijmeegse aangehouden na strooptocht in winkels
Publicatiedatum: 4-12-2005 12:50:52

Een 45-jarige vrouw uit Nijmegen is vrijdagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw liep tegen de lamp bij een winkel aan de Ketelstraat toen ze parfum had meegenomen zonder af te rekenen. Een beveiligingsmedewerker hield de vrouw tegen en schakelde de politie in. De vrouw bekende later bij verschillende winkels in de stad spullen te hebben gestolen voor ruim honderd euro. De Nijmeegse is later vrijgelaten en kreeg een dagvaarding. Twee meisjes uit Arnhem van 18 en 19 jaar werden die vrijdag ook aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De meisjes werden betrapt bij een warenhuis aan het Velperplein in hun woonplaats en zouden ook verschillende winkels hebben bezocht om spullen te stelen. Daarbij was voor ruim 300 euro buitgemaakt. Twee 15-jarige jongens uit Arnhem werden zaterdagavond rond kwart voor zes aangehouden bij het winkelcentrum Presikhaaf. Winkelpersoneel greep de jongens in de kraag toen ze een winkel uitliepen en het winkeldiefstalalarm in werking trad. Beide knapen werden aan de politie overgedragen. Later bleek dat één van de twee kleding had meegenomen zonder te betalen zonder medeweten van de ander. Een van de twee werd daarop direct vrijgelaten, tegen de ander is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden