Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Lunteren - Lunterenaren bekneld en gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 4-12-2005 13:44:23

Twee Lunterenaren van 20 en 22 jaar zijn zaterdagavond bekneld en gewond geraakt bij een aanrijding op de Bruinehorstweg in hun woonplaats. Het tweetal was aangereden door een vrachtwagen. De 20-jarige bestuurde de auto en reed omstreeks half zeven achteruit vanuit een uitrit de weg op. Op dat moment naderde de vrachtauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Ederveen, die een aanrijding met het duo niet meer kon voorkomen. De wagen van de Lunterenaren kantelde en de beide inzittenden raakten bekneld en gewond. Ze werden door de hulpdiensten uit het wrak bevrijd en zijn vervolgens naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht. Van de 20-jarige bestuurder is bekend dat hij gezichtsletsel had opgelopen, de verwondingen van de 22-jarige zijn nog onbekend. De 51-jarige vrachtwagenchauffeur was bij het ongeval met de schrik vrijgekomen. De politie heeft van de 20-jarige bestuurder wel een bloedproef afgenomen om te kijken of er drank in het spel was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ederveen - vrouw (71) gewond na aanrijding met vrachtauto
Publicatiedatum: 4-12-2005 13:43:47

Een 71-jarige vrouw uit Ederveen is vrijdagmiddag met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in haar woonplaats was aangereden door een vrachtwagen. De vrouw was omstreeks kwart over één met haar fiets vanaf de Bruinehorst de Hoofdweg opgereden. Daarbij merkte ze een over de Hoofdweg naderende vrachtauto, bestuurd door een 25-jarige man uit Ommen, niet of te laat op. De trucker kon een aanrijding niet meer voorkomen, waarna de vrouw werd geschept. De gewonde Ederveense is naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - Wagenings stel opgepakt na gewelddadige diefstal
Publicatiedatum: 4-12-2005 13:43:12

Een 23-jarige vrouw en een evenoude man uit Wageningen zijn vrijdagavond door de Wageningse politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal met geweld. Het stel zou bij een winkel in Bennekom zijn betrapt op diefstal. Toen het winkelpersoneel hen daarover wilde aanspreken zou de 23-jarige man een van hen hebben bedreigd met geweld. Ook zou hij een van hen hebben geslagen toen men een controle wilde instellen in de tassen van het stel. Vervolgens zagen beiden kans er met de auto vandoor te gaan. Het personeel noteerde het kenteken van hun auto en waarschuwde de politie. Die wist het stel aan de hand van het autonummer te traceren, waarna ze werden aangehouden. De man bekende uiteindelijk de diefstal en gaf ook toe het personeel te hebben bedreigd en een van hen mishandeld te hebben. De vrouw kon verder niets verweten worden en werd vrijgelaten. De man is in de loop van de zondag vrij gelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden. De buit is aan de zaak teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Woudenberger opgepakt na mishandeling

Publicatiedatum: 4-12-2005 13:42:41

De Edese politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Museumplein een negentienjarige jongen uit Woudenberg aangehouden wegens mishandeling. De jongen zou bij een schermutseling in een van de horecazaken aan het plein een 34-jarige portier hebben mishandeld. Politieagenten kregen rond één uur een melding van een conflict in een horecazaak en gingen daar poolshoogte nemen. Bij de zaak werden ze aangesproken door de portier, die de Woudenberger aan de agenten overdroeg. De jongen zou zich in de zaak hebben misdragen. Nadat hij volgens de portier al enkele malen vergeefs was gewaarschuwd moest hij de zaak verlaten. Bij het naar buiten begeleiden zou hij de portier hebben geslagen. Het slachtoffer raakte niet noemenswaardig gewond maar deed wel aangifte. De Woudenberger is na verhoor weer vrijgelaten en kreeg een dagvaarding mee naar huis. Hij had de mishandeling ontkend maar wel toegegeven dat hij het slachtoffer had geduwd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - aanhouding na weigering politiebevel

Publicatiedatum: 4-12-2005 13:42:11

Het geen gehoor geven aan een bevel van de politie om zich te verwijderen heeft een 21-jarige Groninger in de nacht van zaterdag op zondag enkele uren cel en een proces-verbaal opgeleverd. De man zou zich in een uitgaansgelegenheid aan het Maandereind in Ede hebben misdragen en was vervolgens door het personeel buiten gezet. Surveillerende agenten spraken de man aan, die verklaarde dat hij zou zijn geslagen door een van de portiers. Navraag onder de portiers en getuigen leerde dat het verhaal anders in elkaar stak en dat er van mishandeling geen sprake was. Om de rust op straat te kunnen herstellen werd de man bevolen zich te verwijderen maar daar gaf hij geen gevolg aan. De Groninger werd daarop aangehouden en mocht in de loop van zondagochtend weer naar huis met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede/Wageningen - alcoholcontroles

Publicatiedatum: 4-12-2005 13:40:40

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plaatsen alcoholcontroles gehouden in Ede en Wageningen. Daarbij werden in totaal 7 bestuurders bekeurd die teveel hadden gedronken. De politie heeft geen rijbewijzen ingevorderd. Van in totaal ongeveer 700 bestuurders werden blaastesten afgenomen.

In Wageningen werd tussen 22.00 en 01.25 uur gecontroleerd op de Lawickse Allee, Nijenoord Allee en Ritzema Bosweg. Bijna 600 bestuurders moesten op straat blaastesten ondergaan. Er werd 1 keer proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed (1,18 promille; bijna tweeënhalf keer de norm). In Ede werd tussen 01.25 en 04.00 uur gecontroleerd op de Telefoonweg, Klinkenbergerweg en Raadhuisstraat. Deze keer werd van bijna 100 bestuurders een blaastest op straat afgenomen. Dat had als resultaat dat tegen 6 bestuurders proces-verbaal werd opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Er werd een hoogste promillage gemeten van 1,28 (tweeënhalf keer de norm).

Alcoholgebruik is direct van invloed op het gebeuren van verkeersongevallen. Door het gebruik van alcohol vallen jaarlijks vele verkeersdoden en -gewonden. Daarom houdt het Verkeershandhavingsteam meerdere keren per week alcoholcontroles.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---