Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 december 2005

Aanranding minderjarige

Enschedese op klaarlichte dag ingesloten door groep fietsers en aangerand

Enschede

Een 13 jarige Enschedese is op vrijdag 2 december omstreeks 12.15 uur op het Diekmanterrein in Enschede door een groep van circa jongeren op fietsen klemgereden. Zij werd gedwongen te stoppen, waarna één jongen uit het gezelschap de 13-jarige aanrandde. Het zou gaan om jongens met een getinte huidskleur (mogelijk van Turkse afkomst) en enkele meisjes waarvan één gekleed was in een opvallend roze jack. Het voorval gebeurde toen de 13-jarige met de fiets op weg naar huis was. De 13-jarige, hevig overstuur, wist zich uiteindelijk uit de voeten te maken. Zij heeft aangifte gedaan van het voorval. Getuigen van het voorval en mensen die iets over de groep kunnen vertellen, worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Enschede, tel. 0900-8844. (05-152871)

Beroving

Bejaarde vrouw op slinkse wijze van portemonnee beroofd

Enschede

Een 82-jarige inwoonster van Enschede is afgelopen vrijdag 2 december rond 12.45 uur op slinkse wijze van haar portemonnee beroofd. Zij bevond zich in een winkel in winkelcentrum Deppenbroek. De Enschedese, slecht ter been, wilde enkele inkopen doen toen een pakje servetten om onduidelijke reden van haar rollator viel. Vlak bij haar stonden drie vrouwen met lange donkere gewaden en hoofddoeken. Een van hen, een circa 40-jarige, hielp om de servetten op te rapen. Hierbij zwaaide ze met haar gewaad over de rollator, waar ook de tas van de 82-jarige aan hing, en scheen 'verstrikt' te raken in de rollator. De 83-jarige grapte daarbij dat ze wel graag haar rollator terug wilde. Toen de Enschedese aan de kassa stond, merkte ze dat haar tas openstond en haar portemonnee met bijna tweehonderd euro weg was. De drie personen, twee vrouwen van rond de 40 jaar en een van circa 18 jaar, waren toen al met de noorderzon vertrokken. (05-152763)

Verkeersongeval met letsel

Drie auto's betrokken bij aanrijding

Wierden

Op vrijdag 2 december rond 17.00 uur werd een ernstig verkeersongeval gemeld op de kruising Rondweg/Nijverdalsestraat/Ten Cateweg. Ter plaatse werd een 31 jarige automobilist uit Nijverdal bekneld aangetroffen in haar auto. Zij werd met letsel overgebracht naar het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden inmiddels goed. Uit verklaringen van de betrokkenen bleek dat een 33-jarige automobilist uit Daarle, komende van de Ten Cateweg, zonder te stoppen de kruising was overgestoken. Hierbij had hij de Nijverdalse, die vanuit Almelo over de Rondweg in de richting van Nijverdal reed, over het hoofd gezien en haar aan de achterzijde van haar voertuig geraakt. De Nijverdalse tolde hierop met haar auto rond en botste met de achterzijde tegen de auto van een 60-jarige Nijverdaller aan, die op de Nijverdalsestraat gaande in de richting van Nijverdal, stil stond voor het verkeer. De 60-jarige werd met zijn voertuig 3 á 4 meter verderop in de berm gelanceerd. De afdeling verkeersondersteuning van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. (05-152975)

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

Automobilist ramt twee auto's, vijf inzittenden gewond

Enschede

Op zaterdag 3 december rond 03.45 uur werd een eenzijdig verkeersongeval gemeld op de Tubantiasingel. Vijf inzittenden van de auto raakten daarbij gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De 33-jarige bestuurder van de auto, komend uit de richting van de Tubantiastraat en gaande in de richting van de Parkweg, raakte om een nog onbekende reden de macht over het stuur kwijt. Daarbij werden twee geparkeerde auto's geraakt. Ook de overige inzittenden, twee vrouwen van 18 en 22 en twee mannen (19, 21jr) allen afkomstig uit Enschede, werden gehoord. Dit omdat er was verteld dat er ten tijde van de aanrijding in de auto geklierd was en dat niet duidelijk was wie hier precies debet aan was geweest. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. De politie stelt een onderzoek in. (bps 05-153134)

Rijden onder invloed

Twee rijbewijzen ingevorderd

Nijverdal

Op vrijdag 2 december omstreeks 23.30 uur werd 36-jarige automobilist uit Nijverdal staande gehouden op de Grotestraat in Nijverdal. Zijn APK bleek sinds 1-1-05 verlopen, tevens wees een alcoholblaastest circa 1 promille uit. De man is eerder in 2003 ook met teveel drank op achter het stuur aangetroffen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (05-153073)

Westerhaar

Een 21-jarige automobilist uit Westerhaar mocht op zaterdag 3 december rond 01.00 uur eveneens zijn rijbewijs inleveren. Hij blies bij een alcoholcontrole aan de Hoofdweg te Westerhaar 1,4 promille. (05-153090)

Gewapende overval

Onbekende man dreigt met mes en vlucht na worsteling

Enschede

Op zaterdag 3 december omstreeks 23.30 uur werd een overval gemeld op een tankstation aan de Boulevard 1945. Op dat moment was de dader al in zijn personenauto, een rode Opel Corsa, gevlucht. Op het moment van de overval waren er, behalve een 22-jarige pompbediende, nog twee anderen personen in het tankstation aanwezig. Een van hen werd door de overvaller met een mes bedreigd. Hierop ontstond een worsteling, waarna de dader de benen nam. Hij vertrok vanaf de kruising Heutinkstraat/Molukkenstraat in de richting van de Molukkenstraat. De omvang van de buit is onbekend. Het signalement van de dader: ca. 30 jaar, slank postuur, circa 1.75 lang, lichtgetinte gelaatskleur, pokdalig, vlekkerig gezicht, stoppelbaardje. De man droeg een zwarte sjaal, lichtkleurige muts (mogelijk grijs) en lichtblauwe plastic handschoenen. Mensen die meer kunnen vertellen over zaken die verband houden met de overval, worden verzocht contact op te nemen met de politie afdeling Enschede, tel. 0900-8844. (05-153429)

Mishandeling

Vijf verdachten aangehouden na mishandelen 17-jarige in fietstunnel

Hellendoorn

Op zaterdag 3 oktober rond 23.00 uur werd gemeld dat een 17-jarige Rijssenaar in de fietstunnel aan de Rijssensestraat/BM Boersingel door een grote groep jongeren van zijn scooter was getrapt. De 17-jarige moest naar verluidt vluchten omdat de groep op hem intrapte. De politie stelde direct onderzoek in en hield op zaterdag omstreeks 23.40 uur, mede op basis van getuigenverklaringen, vijf verdachten aan. Drie van hen zijn 16-jarigen, de anderen 17 en 18 jaar, allen afkomstig uit Nijverdal. In de fietstunnel werd verder een grote hoeveelheid bierblikjes aangetroffen. De groep is voor verhoor ingesloten. (05-153426)

Vuurwerkpistool aangetroffen

Twee verdachten aangehouden wegens bezit van vuurwerkpistool

Mander

Op zaterdag 3 december rond 15.40 uur betrapte politiemensen tijdens een controle op de Uelserweg twee Eibergenaren op het bezit van een vuurwerkpistool en een grote hoeveelheid munitie. De 19-jarige bestuurder van de auto verklaarde de goederen te hebben gekocht. Zijn 16-jarige medepassagier was eveneens in het bezit van een hoeveelheid munitie. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De twee werden voor verhoor overgebracht naar het bureau in Tubbergen, waarna proces verbaal wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie tegen beiden werd opgemaakt. De ouders van de 16-jarige zijn in kennis gesteld. (05-153282)

Vernieling loods

Vier verdachten aangehouden

Almelo

Op zaterdag 3 december rond 15.45 uur werd een harde knal gehoord nadat een zelfgemaakte vuurwerkbom tussen twee loodsen aan de Van Weerden Polmanweg tot ontploffing kwam. De politie stelde een onderzoek in en heeft op basis van getuigenverklaringen vier verdachten aangehouden: drie 20-jarige Almeloers en een 20-jarige knaap uit Oldenzaal. In verband met de veiligheidsrisico's die aan experimenteel vuurwerk kleven, wordt de zaak door de politie hoog opgenomen. De vier verdachten zijn allen ingesloten. De omvang van de schade aan de loods is onbekend, niemand raakte gewond. (05-153274)

Rijden onder invloed

Rijbewijs ingevorderd

Enschede

Op zondag 4 december omstreeks 02.30 uur werd 20-jarige automobilist uit Enschede op grond van zijn rijgedrag staande gehouden op de Olieslagweg in Enschede. Een alcoholblaastest aan het bureau wees een promillage van ruim 1,6 uit, hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook werd proces verbaal tegen de man opgemaakt omdat hij zich niet kon legitimeren. (05-153461)

Marita van Loon: 053-4555588


---- --