Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 4 december

Alkmaar 04-12-2005 - 14.00 uur

Paard overleden na botsing

Castricum, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagmiddag even voor 16.00 uur is een paard met haar 13-jarige berijdster aangereden door een 19-jarige automobilist uit Alkmaar. Het paard heeft het ongeval niet overleefd. Het meisje reed met haar paard over een bospad dat uitkomt op de Beverwijkerstraatweg in Castricum, ter hoogte van de Hollaan. De automobilist reed over de Beverwijkerstraatweg in de richting van Heemskerk. Het meisje had haar paard niet onder controle. Het dier ging in galop de rijbaan van de Beverwijkerstraatweg op en werd door de auto aangereden. Het meisje is met nekletsel naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk gebracht.

Mishandeling tijdens zaalvoetbalwedstrijd

Den Helder, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdagavond is een 57-jarige scheidsrechter uit Den Helder mishandeld tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in een sporthal aan de Sportlaan in Den Helder. Een speler was het niet eens met de gele kaart die de arbiter aan hem gaf en sloeg hem vervolgens in het gelaat. De speler ging weg en de wedstrijd ging door. Na de wedstrijd kwam de speler terug met twee andere mannen en sloeg de scheidsrechter nogmaals. Een 39-jarige tijdwaarnemer moest het ook ontgelden. Hij heeft een klap met een fles op zijn hoofd gekregen en moest voor onderzoek naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De speler en de twee mannen zijn vervolgens uit de sporthal vertrokken.

Aanhouding na vechtpartij

Hoogkarspel, zondag 4 december 2005.

Zondagochtend rond 2.00 uur is een 19-jarige inwoner van Stede Broec aangehouden na een vechtpartij voor een horecagelegenheid aan de Streekweg in Hoogkarspel. De jongen maakte deel uit van een groep die betrokken was bij een vechtpartij in de horecagelegenheid. Nadat de groep uit het café was gezet, sloeg de verdachte de eigenaar van het café in het gezicht. Vervolgens is de jongen aangehouden.

Man aangehouden na vechtpartij

Den Helder, zondag 4 december 2005.

Zondagochtend is een 19-jarige jongen uit Den Helder aangehouden nadat hij een 16-jarige plaatsgenoot had neergeslagen in een horecagelegenheid aan de Koningstraat in Den Helder. Beide personen kregen om onbekende redenen ruzie met elkaar waarna de 19-jarige de 16-jarige neersloeg

Bromfietster in sloot

Heerhugowaard, zondag 4 december 2005.

Zondagochtend rond 3.00 uur is een 20-jarige bromfietster aangetroffen aan de rand van een sloot langs de Middenweg in Heerhugowaard. De vrouw werd gevonden door passanten. Zij is om onbekende redenen de macht over haar bromfiets kwijtgeraakt en belandde vervolgens in de sloot. Zij is met verwondingen aan gezicht en lichaam naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed van alcohol

Alkmaar, zondag 4 december 2005.

Zondagochtend rond 3.30 uur is een 31-jarige automobilist uit Alkmaar zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij onder invloed over de Vondelstraat in Alkmaar reed. De man blies 1065 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Bromfietser bekeurd na meerdere overtredingen

Den Helder, zondag 4 december 2005.

Zondagochtend is rond 4.00 uur een 16-jarige bromfietser uit Den Helder bekeurd op de Linieweg in Den Helder. De jongen reed onverzekerd, zonder bromfietscertificaat en zonder verlichting op zijn bromfiets.

Auto in de brand na botsing met boom

Castricum, zondag 4 december 2005.

Zondagochtend even na 4.00 uur is een 22-jarige automobilist met zijn auto tegen een boom gereden op de Soomerwegh in Castricum. Vervolgens vloog de auto van de Beverwijker in brand. Volgens getuigen reed de man met hoge snelheid over de CF Smeetslaan in Castricum vanuit de richting Dorpsstraat. In de bocht met de Soomerwegh verloor hij de macht over het stuur, vloog uit de bocht en kwam tegen een boom tot stilstand. Bij hem in de auto zat 19-jarige man uit Amsterdam. De auto is geheel uitgebrand, de automobilist en zijn inzittende hadden lichte verwondingen. Bij de bestuurder is bloed afgenomen omdat vermoed wordt dat hij teveel heeft gedronken.

Onder invloed in de auto

Bergen, zondag 4 december 2005.

Zondagochtend om 3.30 uur is een 27-jarige automobilist uit Alkmaar bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Prins Hendriklaan in Bergen. De man blies 465 ug/ terwijl het wettelijk toegestane maximum 220 ug/l is.

Inbraak bij twee woningen

Heerhugowaard, zondag 4 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in twee woningen aan de Klokschildpad in Heerhugowaard. De huizen staan naast elkaar. Bij beide woningen is ingebroken door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Bij beide woningen is het onbekend wat er vermist wordt.

Woninginbraak

Hoorn, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdag is er een laptop weggenomen tijdens een woninginbraak aan de Lijster in Hoorn. De onbekenden zijn binnengekomen door een keukenraam open te breken.

Hoorn, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Geldelozeweg in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door een raampje in te slaan. Het is onbekend wat er weg is.

Fietsverlichtingscontroles

Bergen/Schoorl, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdag is op diverse locaties in Bergen en Schoorl een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er zijn tien fietsers bekeurd die met ondeugdelijke verlichting reden.

Den Helder, zondag 4 december 2005.

Zondagochtend zijn elf fietsers bekeurd die zonder deugdelijke verlichting over de Middenweg en Polderweg in Den Helder fietsten.

Verkeerscontroles

Burgervlotbrug, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole zeven bekeuringen uitgedeeld langs de Rijksweg in Burgervlotbrug. Zes personen reden zonder autogordel, één automobilist had een radardetector in zijn auto. Deze is in beslag genomen.

Schagen, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagmiddag zijn tijdens een controle drie automobilisten bekeurd die zonder autogordel over de Zuiderweg in Schagen reden.

Laatst gewijzigd 04-12-2005 14:24 | © Politie Noord-Holland Noord |