Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 4 december 2005

Woninginbraak

STEENBERGEN: Zaterdagavond werd er, tijdens afwezigheid van de bewoners, ingebroken in een woning aan de Esdoornstraat. Door een raam aan de achterzijde van de woning te verbreken, wist men de woning binnen te komen. Nadat de daders de gehele woning hadden doorzocht, hebben zij in ieder geval een mobiele telefoon en een digitale camera meegenomen. Nadat de bewoners de inbraak hadden ontdekt, hebben zij de politie ingeschakeld, die ter plaatse aangifte heeft opgenomen.

Vrouw (18) slachtoffer van beroving

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond heeft de werkgever van een 18-jarige vrouw uit Bergen op Zoom de politie ingeschakeld toen bleek dat hun medewerkster s middags was beroofd. De vrouw had omstreeks 16.00 uur bij een pinautomaat aan de Meilustweg geld gepind. De vrouw herinnert zich nog dat ze het geld uit de automaat haalde, maar is kwijt wat er daarna gebeurd is. Ze kwam bij kennis toen een andere vrouw haar vroeg wat er was gebeurd. De vrouw is hierop naar haar werkgever gereden en merkte daar pas dat zij gewond was aan haar hoofd. Bovendien realiseerde zij zich ineens dat zij haar geld en haar pas mistte. De politie sluit niet uit dat de vrouw het slachtoffer is geworden van een beroving en stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachte van drugshandel en vijf Belgische drugstoeristen aan

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond heeft de politie aan de Auvergnestraat een 37-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van de handel in softdrugs. Kort daarvoor waren een 22-jarige Belg (me 10 gram hennep), een 42-jarige Belg (met 5 gram hennep) en een 24-jarige Belg (met 5 gram hennep) door de politie aangehouden, die verklaarden de softdrugs in het betreffende pand te hebben gekocht. De verdachte ontkent de drugs te hebben verkocht, maar is door de politie in verzekering gesteld.
Een 19-jarige Belg en een 24-jarige Belg werden korte tijd later aan de Antwerpsestraat aangehouden met een gripzakje met 7 gram hennep.

Politie houdt dronken automobilist aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 3.30 uur een 19-jarige man uit Bergen op Zoom van de weg geplukt, omdat hij te veel alcohol had genuttigd om in zijn auto te mogen rijden. De man reed zonder verlichting over de Konijnenburgweg en reed rakelings langs enkele geparkeerde autos. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 465 ug/l naar voren (maximum bedraagt 220 ug/l). Om zowel zichzelf als de medeweggebruikers te beschermen, kreeg de man een rijverbod van 4 uur en een bekeuring.

Politie treft gezochte persoon

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur deden politiemensen tijdens een reguliere controle op de parkeerplaats van de Wouwse Tol aan de rijksweg A58 bij de meldkamer navraag naar een voertuig. Het voertuig bleek onverzekerd te zijn en zijn eigenaar bleek te worden gezocht, omdat hij nog 79 dagen straf uit moest zitten. De 24-jarige man uit Weesp is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verdachte (43) aangehouden voor zware mishandeling

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag werden politiemensen, die in het centrum van Bergen op Zoom surveilleerden, omstreeks 1.00 uur door binnenstadbezoekers geattendeerd op het feit dat er een bloedende man op straat zou liggen in de Korte Bosstraat. Zij gingen onmiddellijk naar de aangegeven plaats en troffen daar een man met een hevig bloedend gezicht aan, die op zijn zij op het trottoir lag. Er meldde zich daar spontaan een aantal getuigen, waarvan verklaringen werden genoteerd. Uit onderzoek bleek dat er een vechtpartij op straat had plaatsgevonden, waarbij het slachtoffer op de grond belandde. Er zou daarna nog op hem zijn ingeslagen en getrapt. De 44-jarige man uit Bergen op Zoom is met een gebroken neus, gebroken kaak en een hersenschudding overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis. Verder wordt door medici niet uitgesloten dat de man hersenletsel heeft opgelopen. De 43-jarige verdachte uit Bergen op Zoom, die zich zelf aan het politiebureau heeft gemeld en een bekende is van het slachtoffer, is aangehouden door de politie. De politie zet het onderzoek voort.

Politie houdt minderjarige jongen aan voor openbare dronkenschap

BERGEN OP ZOOM: In de vroege morgen van zondag 4 december hield de politie omstreeks 4.00 uur op de Londonstraat een minderjarige jongen aan wegens openbare dronkenschap. Hij kon niet meer op zijn benen staan en lag op straat. Op verzoek van de politie werd hij door een kennis overeind geholpen en meegenomen. Toen de politie de jongen even later weer aantrof op de grond tussen geparkeerde autos, is hij mee naar het bureau genomen. Hij kreeg een proces verbaal. Dezelfde jongen werd vorige week ook al door de politie aangehouden, omdat hij in dronken toestand een vernieling had gepleegd. Ook toen kreeg hij een proces verbaal.

Man (54) aangehouden voor openbare dronkenschap

OUDENBOSCH: Vrijdagavond kreeg de politie omstreeks 23.00 uur de melding dat er een dronken man voor overlast zorgde. Op de Professor Mulderslaan werd een 54-jarige inwoner uit Breda aangetroffen. De man had al in verschillende tuinen gelegen en was zodanig onder invloed van alcoholhoudende drank dat hij werd aangehouden terzake openbare dronkenschap. Hij was niet in het bezit van een identiteitsbewijs en het kostte de politie de nodige tijd en energie om te achterhalen wie de man was. Omdat in de kennissenkring van de man niemand kon worden gevonden, die de man onderdak wilde verlenen, is de Bredanaar op het politiebureau ingesloten ter ontnuchtering. Hij kreeg een proces verbaal.

Bromfietsster (29) licht gewond bij verkeersongeval

ROOSENDAAL: Een 29-jarige vrouw heeft vrijdagavond omstreeks 18.00 uur haar enkel gebroken bij een aanrijding. De vrouw stond ter hoogte van de brandweerkazerne aan de Laan van Brabant met haar bromfiets voor het stoplicht en trok, volgens getuigen, op toen het verkeerslicht op groen sprong. Zij reed echter tegen een taxi aan die op dat moment uit de H.G.Dirckxstraat kwam. Getuigen verklaarden tegenover de politie dat ook de 19-jarige taxichauffeur nog door groen licht reed. Vermoedelijk is de trage doorstroming in de avondspits hier debet aan. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en brak haar enkel. Ze is per ambulance overgebracht naar het Sint Fraciscusziekenhuis. Haar bromfiets raakte zwaar beschadigd; de taxi liep slechts lichte beschadigingen op.

Inbraak in woning

ROOSENDAAL: Bewoners van de Professor Albersestraat kwamen vrijdagavond na een korte afwezigheid tot de ontdekking dat er in hun woning was ingebroken. Uit de woning werden sieraden, een geldbedrag, een porseleinen beeld en foto- en videoapparatuur ontvreemd. De dader is het pand binnen gekomen via de achterzijde. Zowel het slot van de poort als dat van de achterdeur werd geforceerd. De politie heeft direct na de ontdekking een buurtonderzoek ingesteld.

Politie houdt dronken automobiliste aan

ROOSENDAAL: Een 27-jarige vrouw uit Roosendaal, die vrijdagnacht te diep in het glaasje had gekeken om haar auto te mogen besturen, is door de politie aan de Markt tot stoppen gebracht. Uit de ademanalyse op het politiebureau kwam een uitslag va 465 ug/l naar voren, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. De vraag kreeg, naast een proces verbaal, een rijverbod van 4 uur aangezegd en werd daarna weer op vrije voeten gesteld.

Politie man aan voor belediging

ROOSENDAAL: Een 23-jarige man uit Roosendaal, die zich had verkleed als Goedheiligman, gedroeg zich minder voorbeeldig dan zijn rolmodel. De man zat vrijdagnacht als passagier in een auto en schold aan de Bloemenmarkt zonder enige aanleiding door het geopende portierraam een surveillerende politieman uit. Toen deze de Roosendaler uit de auto haalde en hem overbracht naar het politiebusje, maakte de verdachte een slaande beweging in de richting van de politieman. Deze werd hierdoor licht aan het hoofd geraakt. Hierop is de verdachte geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende de politieman te hebben uitgescholden, maar gaf niet toe te hebben geslagen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Man licht gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen omstreeks 9.30 uur deed zich aan de Nispensestraat een aanrijding voor, waarbij een 21-jarige man uit Polen licht gewond is geraakt. De man reed over de Nispensestraat, vanuit de richting Nieuwe Markt. Door onbekende oorzaak hield de man onvoldoende rechts, waardoor hij op zijn tegenligger reed. Door de snelheid raakte het voertuig in een slip en kwam hij tegen de gevel van een woning tot stilstand. De muur van de woning is hierdoor dusdanig ontzet dat de woning in opdracht van Bouw- en Woningtoezicht gestut moest worden. De bestuurder hield aan de aanrijding enkele schaafwonden op zijn been en een forse bult op zijn hoofd over. De 54-jarige tegenligger uit Heerle bleef ongedeerd. Wel liep hij behoorlijke schade op aan zijn voertuig. Ook een parkeermeter raakte zwaar beschadigd.

Inbraak in woning

ROOSENDAAL: Zaterdag werd in de loop van de dag ingebroken in een woning aan het Scherpdeel. Aan de voorzijde van de woning werd een thermopane ruit van een deur geforceerd, waarna het dievengilde de woning binnendrong. Uit de woning werd een spiksplinternieuwe plasmatelevisie ontvreemd, die pas een dag tevoren was aangeschaft.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: In de vroege zondagmorgen werd omstreeks 2.00 uur aan de Van Beethovenlaan de bestuurder van een personenauto gecontroleerd, omdat bij de dienstdoende politiemensen de verdenking was gerezen dat hij te veel alcohol tot zich had genomen om zijn voertuig te mogen besturen. Uit de ademanalyse kwam naar voren dat dit inderdaad het geval was (295 ug/l). De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur.

Politie houdt twee verdachten aan voor mishandeling

ROOSENDAAL: Politiemensen waren zondagmorgen kort voor 3.00 uur getuige van een mishandeling. Tijdens de openbare ordedienst op de Markt zagen zij nog net dat een 25-jarige man uit Roosendaal een klap kreeg van een 26-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer liep een bloedneus op. Volgens een getuige zou het slachtoffer ook zijn geschopt door een andere verdachte, een 30-jarige Roosendaler. De politie heeft beide verdachten aangehouden en verhoord. Ze zijn uiteindelijk met een proces verbaal weer heen gezonden.

Dronken automobilist aangehouden

ROOSENDAAL: Zaterdagavond werd omstreeks 22.30 uur op de rijksweg A58 ter hoogte van Roosendaal de bestuurder van een personenauto door de politie gecontroleerd. De 37-jarige inwoner van Roosendaal bleek te veel alcohol te hebben gedronken om zijn voertuig te mogen besturen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar uit de ademanalyse een uitslag naar voren kwam van 610 ug/l. Dit is bijna driemaal zo veel als wettelijk gezien is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg tevens een rijverbod van 6 uur en een proces verbaal.

Auteur: Manon Ostendorf