Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 4 december 2005

Uitgaansleven Breda

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het uitgaanspubliek zich in de Bredase binnenstad uitstekend gedragen. Er werden geen aanhoudingen verricht. Wél werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren en werden twee wildplassers op de bon geslingerd. Een 22-jarige vrouw uit Breda werd omstreeks 1.00 uur aan de Ginnekenweg van haar mobiele telefoon beroofd door een man, die met een mes had gedreigd. De vrouw heeft aangifte van de beroving gedaan.

Ook zaterdagavond deden zich slechts weinig incidenten voor, hoewel er redelijk veel uitgaanspubliek op de been was. In totaal werden er vijf personen aangehouden en werden er 27 bekeuringen uitgeschreven: 26 voor fout parkeren en één voor wildplassen.
Een 24-jarige man uit Brussel werd kort na middernacht aan de Visserstraat aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man was uit een horecagelegenheid gezet en wilde zijn woede daarover fysiek afreageren op de portier.
Een 17-jarige en een 19-jarige Bredanaar werden nabij het park Valkenberg aangehouden, omdat zij provocerend gedrag vertoonden en geen opvolging gaven aan de opdracht van de politie, die hen kenbaar maakte dat ze weg moesten gaan.
Een 21-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden, toen de man op een steenworp afstand van een politie-eenheid trachtte een fiets te stelen, die aan de Schoolstraat stond. De man, die ontkende dat het zijn intentie was het voertuig te stelen, krijgt desondanks een proces verbaal.
Een 23-jarige Bredanaar werd omstreeks 4.00 uur aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Made. De man uit Made verklaarde tegenover de politie dat hij had willen bemiddelen in de ruzie, die was ontstaan tussen een vriend van hem en de Bredanaar. Hierop had hij echter een vuistslag op zijn neus gekregen. Tegen de Bredanaar, die een andere lezing over de toedracht had, wordt proces verbaal opgemaakt.

Hennep aangetroffen na achtervolging

BREDA: Politiemensen van het Joint Hit Team hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 4.00 uur ter hoogte van de grensovergang met Hazeldonk een stopteken gegeven aan een Franse automobilist. Deze verhoogde echter zijn snelheid en reed de rijksgrens over. Toen de man bovendien zijn verlichting doofde, zijn de politiemensen de achtervolging gestaakt. De Belgische politie heeft het spoor opgepakt. Op enig moment is de Franse auto weer koers gekozen richting Nederland. Ter hoogte van de afslag Loenhout heeft hij echter met te hoge snelheid de snelweg verlaten en is hij tegen de vangrail tot stilstand gekomen. De bestuurder heeft zich uit de voeten weten te maken, maar bij controle werd in de kofferbak ruim twee kilo hennep door de politie aangetroffen. De Belgische politie heeft het onderzoek in handen genomen.
Zaterdagavond meldde de 24-jarige Fransman zich uit eigen beweging bij de politie in Breda. Hij is in verzekering gesteld.

Brand brengt hennepkwekerij aan het licht

BREDA: Zaterdagmorgen omstreeks 7.30 uur kreeg de politie de melding dat er brand was in een woning aan de Academiesingel. Ter plaatse bleek dat de brand was ontstaan door kortsluiting in een hennepkwekerij. De 45-jarige hoofdbewoner van het pand werd door de politie aangehouden. Hij gaf toe de eigenaar te zijn van een kwekerij in de kelder, die bestond uit 183 planten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Minderjarige winkeldief aangehouden

BREDA: Winkelpersoneel van een winkel aan de Kruisvoort hield zaterdagmiddag een drietal jongens aan, omdat zij hen verdachten van winkeldiefstal. Een van hen, een minderjarige jongen uit Hoeven gaf op het politiebureau toe dat hij een mobiele telefoon had willen stelen. Zijn vrienden zouden hier niet van op de hoogte zijn geweest. De drie werden enkele uren later weer in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Ravage op rijksweg na aanrijding

BREDA: Zaterdagmiddag deed zich kort voor 17.30 uur een fikse aanrijding voor op de rijksweg A16, waarbij een behoorlijke ravage ontstond. Een 22-jarige man uit Schoten, die naar eigen zeggen haast had om op een feestje te komen, reed in de richting België en passeerde met hoge snelheid een groot aantal autos aan de rechterzijde. Hierna wilde de man voor de rij op de linkerweghelft gaan rijden, maar hij raakte in de berm en kwam in de slip. De automobilist, die achter hem reed, kon hem vervolgens niet meer ontwijken. De politie heeft het rijbewijs van de man uit Schoten ingevorderd vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. Tegen de man zal tevens proces verbaal worden opgemaakt.

Veelpleegster aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Bij een supermarkt aan de Haagdijk werd zaterdagavond een 36-jarige veelpleegster uit Breda betrapt op het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had voor 12 euro aan artikelen willen stelen, maar werd overgedragen aan de politie. Ze is, conform de geldende richtlijnen voor veelplegers, direct na haar aanhouding in verzekering gesteld.

Politie houdt agressieve Bredanaar aan

BREDA: Een 52-jarige agressieve Bredanaar is zaterdagavond omstreeks 20.00 uur aangehouden voor het bedreigen en mishandelen van een tweetal binnenstadbezoekers. De man, die in het verleden vaker agressief gedrag heeft vertoond, is na zijn aanhouding overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Dronken man mishandelt onbekende plaatsgenoot

ETTEN-LEUR: Een 53-jarige man uit Etten-Leur heeft in de nacht van zaterdag op zondag een plaatsgenoot mishandeld. De zeer dronken man belde omstreeks 4.00 uur aan bij zijn slachtoffer en meldde dat hij op zoek was naar zijn ex-vrouw, die overigens helemaal niet op het bewuste adres woont. Toen de bewoner dit hem duidelijk had weten te maken, maakte hij aanstalten te vertrekken, maar keerde plotseling om, drong de woning binnen en greep de bewoner bij zijn keel. Tevens gaf hij de man enkele stevige kniestoten in het onderlichaam. De bewoner wist de man uiteindelijk van zich af te duwen en zijn woning uit te werken. Hierop heeft hij de politie ingeschakeld, die de man enkele minuten later aanhield. De politie maakt proces verbaal op.

Auteur: Manon Ostendorf