Politie Gelderland-Midden

Lobith - meisje (17) verdacht van verwonden vrouw bij ruzie
Publicatiedatum: 4-12-2005 14:40:12

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Lobith een 17-jarig meisje uit Zevenaar aangehouden op verdenking van onder meer zware mishandeling. De Zevenaarse wordt ervan verdacht een 20-jarige vrouw uit Lobith te hebben verwond met een mes bij een ruzie. De twee, bekenden van elkaar, kregen het rond twee uur 's nachts met elkaar aan de stok op de Nieuwe Komstraat. Daar zou op een gegeven moment een vechtpartij zijn ontstaan met nog enkele andere vrouwen. Nadat de Lobithse gewond was geraakt is ze volgens omstanders door vrienden naar het ziekenhuis gebracht, waar ze na behandeling weer kon vertrekken. Gewaarschuwde agenten hielden later de verdachte Zevenaarse aan. Het meisje is in verzekering gesteld. Wat er precies is voorgevallen en wat de aanleiding is geweest is nog onduidelijk en wordt nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Andelst - vier gewonden bij frontale botsing

Publicatiedatum: 4-12-2005 14:39:10

Bij een frontale botsing tussen twee auto's op de Tielsestraat nabij de kruising met de Wageningsestraat in Andelst zijn zaterdag vier personen gewond geraakt. Het gaat om 24-jarige man uit Gendt, een 75-jarige vrouw uit Rhenen, haar 82-jarige echtgenoot en een vrouw uit Kesteren. Door nog onbekende oorzaak botste omstreeks kwart over vijf een 41-jarige automobilist uit Den Haag frontaal op de auto van de 24-jarige Gendtenaar, die hem tegemoet kwam. De Hagenaar bleef daarbij ongedeerd, maar zijn passagiers hadden als gevolg van de aanrijding alleen hoofdwonden opgelopen. De Gendtenaar had als gevolg van de aanrijding nekletsel. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Beide betrokken auto's hadden schade opgelopen en moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De toedracht van de aanrijding wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - Huissenaar aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 4-12-2005 14:38:11

De politie van Huissen heeft zaterdagavond een 35-jarige man uit die plaats aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man zou bij een ruzie zijn 39-jarige ex-vrouw hebben mishandeld. Buurtbewoners waarschuwde de politie nadat ze kabaal hoorden in de woning, waarop agenten een kijkje gingen nemen. Binnen troffen de agenten de twee nog verwikkeld in een woordenstrijd aan. De agenten zagen echter dat de vrouw verwondingen had aan het gezicht. De vrouw verklaarde ook door haar ex-man te zijn geslagen. Daarop werd de 35-jarige man aangehouden. Dor de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - vrouwen aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-12-2005 14:37:44

Drie vrouwen uit Arnhem van 20, 25 en 31 jaar zijn vrijdagavond door de Duivense politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouwen waren door beveiligingspersoneel van een zaak aan de Nieuwgraaf betrapt op het stelen van computerspellen. De vrouwen werden vervolgens aan de politie overgedragen. De buit werd in beslag genomen. De vrouwen ontkenden aanvankelijk de spellen te hebben meegenomen zonder af te rekenen. Nadat het trio in verzekering was gesteld bekenden ze uiteindelijk de diefstal. De vrouwen zijn in de loop van zaterdagmiddag vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---