Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

3 december 2005

Epe- Fietser gewond na aanrijding met automobilist

Een 56 jarige vrouw uit Epe is vrijdagochtend rond 10 uur aangereden door een 79 jarige automobiliste uit dezelfde woonplaats. De automobiliste reed vanuit een uitrit de Beekstraat op, hierbij liet zij de voor haar van links komende fietser niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met onbekend letsel aan haar rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Ermelo- Fietser gewond na aanrijding met automobilist Een 19 jarige fietster uit Ermelo is zaterdagochtend rond 6:30 uur aangereden door een 28 jarige automobilist uit dezelfde woonplaats. De man reed over de Arendlaan komende uit de richting Volenbekerweg. Hij verleende op het kruispunt Telgterweg en Arendlaan geen voorrang aan de vrouw die voor hem van links kwam op de kruisende weg. De vrouw liep onbekend letsel op en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Harderwijk - Snorfietser onderuit door sleepkabel Een 30 jarige man uit Harderwijk is met zijn snorfiets onderuit gegaan op het fietspad bij de kruising Breedwijd / Stadswei. Een 34 jarige man uit Harderwijk gaf door middel van een sleepkabel een andere automobilist een sleep. De automobilist moest stoppen aan de Stadswei waardoor de sleepkabel op het fietspad kwam te liggen. De man met de snorfiets kwam hierdoor ten val. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk- Onder invloed achter het stuur De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens de surveillance een 45 jarige vrouw uit Harderwijk aangehouden. De automobiliste reed over de Standboulevard rond 2 uur. De agenten hebben bij haar een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de vrouw een promillage van 0.83 had. De vrouw ontving een proces verbaal en een rijverbod.

Harderwijk - Gewapende overval bij supermarkt De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval. Op vrijdagavond rond 19:48 uur hebben twee nog onbekende daders, met bivakmutsen op, onder bedreiging van een op een steekwapen gelijkend voorwerp een caissière van een supermarkt aan de Westermeenweg in Harderwijk geld afhandig gemaakt. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Zij zijn weggerend in de richting van de fietsovergang bij het spoor. Vervolgens zijn zij het fietspad opgelopen onder de snelweg door.

Ermelo- Verkeerscontrole De politie van Ermelo heeft op vrijdag 2 december aan de Harderwijkerweg tussen 16:00 en 22:00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden. De controle was met name gericht op het gebruik van alcohol in het verkeer, verlichting en technische staat van het voertuig. In totaal zijn er 48 bekeuringen uitgedeeld. Onder andere voor snelheid, verlichting, niet hands-free bellen en het niet dragen van een gordel. /////////////////////////////////////////////Einde berichten///////////////////////////////////////////

Nadere informatie: Politievoorlichter Alice von Piekartz 055 - 548 60 58

---- --