Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

Politiedistrict Apeldoorn

3 december 2005

Apeldoorn- Poging gewelddadige tasjesroof

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een gewelddadige poging tasjesroof. Een 78 jarige vrouw uit Apeldoorn is aan de Helfrichstraat op vrijdagmiddag rond 14.37 uur ter hoogte van de honden-uitlaatplaats slachtoffer geworden van een poging tasjesroof. De vrouw werd door de dader aan de rugzijde aan de draagriem van haar tas vastgepakt. De vrouw werd door de dader zo hard vastgepakt dat ze op straat viel. Omdat de vrouw zich niet gewonnen gaf en haar tas stevig vast hield werd zij door de dader over een afstand van ongeveer 2 meter over de weg getrokken. Toen de draagriem van de tas brak is de dader er zonder tas vandoor gegaan. De politie is op zoek naar eventuele getuigen en met name naar de vrachtwagenchauffeur die achter de dader is aangegaan. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Apeldoorn- Fietser gewond na aanrijding met automobilist

Een 16 jarige man is vrijdagochtend rond 9:30 uur licht gewond geraakt aan zijn been. De man reed met zijn fiets op het fietspad komende ut de richting Molenstraat. Hij wilde de Floralaan oversteken en verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist, een 43 jarige man uit Apeldoorn. Hierdoor ontstond een aanrijding.

Apeldoorn - Onder invloed achter het stuur

De politie heeft in de nacht van 2 op 3 december een 27 jarige man uit Zwolle aangehouden. De man reed over de Soerenseweg en kwam met hoge snelheid achterop de surveillanceauto van de politie rijden. De politieagenten hebben de man aan de kant van de weg gezet en namen bij hem een blaastest af. Op het politiebureau bleek dat de man een promillage van 1.93 had. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod.

Apeldoorn - Verkeerscontrole

De politie heeft op vrijdag 2 december op verschillende plaatsen in Apeldoorn een verkeerscontrole gehouden. Onder andere werd gecontroleerd op de 1e Wormenseweg, Arnhemseweg, Kayersdijk en de Lange Amerikaweg. Verschillende weggebruikers (in totaal 49) hebben een bekeuring gekregen onder andere voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting, te hoge snelheid, niet hands-free bellen en verlopen APK.

//////////////////////////////////////////////Einde berichten////////////////////////////////////

Apeldoorn- Eenzijdig verkeersongeval A50

Een 71 jarige man uit Apeldoorn is vrijdag 2 december rond 14:00 uur licht gewond geraakt. De man reed op de linkerbaan tussen de afslag Apeldoorn Noord en Apeldoorn Zuid. De man kwam met zijn wielen in de berm en probeerde te corrigeren, raakte de macht over het stuur kwijt waardoor hij aan de rechterkant van de weg een aantal verkeersborden raakte. Vervolgens kwam hij weer op de linkerbaan terecht en kwam tot stilstand tegen de vangrail.

Nadere informatie: Alice von Piekartz 055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --