Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

3 december 2005

Azewijn- Verkeersongeval letsel

Een 23 jarige man uit Doetinchem reed vrijdag rond 18:30 uur vanaf de Langeboomsestraat de Terborgseweg op. Een 66 jarige man uit Ede reed met een 96 jarige plaatsegenoot als passagier in zijn auto op de Terborgseweg komende uit de richting van 's Heerenberg. De 23 jarige man verleende aan de Edenaar geen voorrang waardoor hij hem in de linkerflank van de auto raakte. Beide auto's schoven naast elkaar over het wegdek. De auto van de Edenaar schampte in de berm een boom, reed een verkeersbord omver en kwam tot stilstand. Het voertuig van de Doetinchemmer kwam tot stilstand op de kruising. Beide bestuurders en de passagier zijn gewond geraakt en zijn alle drie met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Doetinchem- Verkeersongeval met letsel

In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 03.00 uur een 16 jarig meisje uit Doetinchem gewond geraakt. De Doetinchemse zat achterop een scooter en op nog onverklaarbare wijze zijn de 18 jarige bestuurder uit Emmerich en de passagiere ten val gekomen. De politie onderzoekt het ongeval. Het meisje is door het ambulancepersoneel met onbekend letstel overgebracht naar het ziekenhuis.

Winterswijk - Deurwaarder mishandeld

De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur een 54 jarige man en een 48 jarige vrouw uit Winterswijk aangehouden. De 54 jarige man heeft een deurwaarder uit Groenlo mishandeld en ook zijn auto vernield. De deurwaarder werd door de mannelijke verdachte, toen deze een vonnis in ontvangst nam, in het gezicht geslagen. Na de mishandeling, waarbij de deurwaarder onder andere een gezwollen linkerwang had opgelopen, heeft hij onmiddellijk de politie in kennis gesteld. Deze ging op zoek naar de man en trof hem op de Steengroeveweg aan. Toen hem werd verteld dat hij was aangehouden, was hij daar niet van gediend en wilde wegrijden. Op dat moment greep één van de politieagenten de man beet en hij werd door de verdachte een tiental meters meegesleurd met de auto en kwam in de berm terecht. De verdachte is uiteindelijk door de politie klem gereden. De verdachte weigerde mee te werken met de politie en ook de vrouw werkte de politie tegen. Na enig duw- en trekwerk zijn beiden aangehouden en door de politie meegenomen naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld.

//////////////////////////////////////////////Einde berichten//////////////////////////////////////////

Nadere informatie: Alice von Piekartz 055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --