Politie Zuid-Holland-Zuid

4/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-12-2005 - Nieuwsberichten district I

MAN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is op 2 december op de Brugweg aangehouden. Agenten betrapten hem toen hij op de Westelijke Parallelweg onderdelen van een daar geparkeerde fiets verwijderde. Een agent zag het gebeuren en achtervolgde hem per fiets. Op de Brugweg kon de man worden aangehouden. Hij was het niet eens met zijn aanhouding en werd direct agressief. Ook deelde hij een paar klappen en kopstoten uit, die de agent veelal wist te ontwijken. Een hulpvaardige omstander hielp de man in bedwang te houden, totdat andere agenten arriveerden. De verdachte werd geboeid meegenomen naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld.

VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 14-jarige jongen uit Dordrecht is op 2 december in een school aan de Kapteynweg aangehouden. Getuigen zagen dat hij in een klaslokaal uit een jas een mobiele telefoon wegnam. Zij waarschuwden leraren die op hun beurt de politie belden. Deze haalde de jongen op en namen hem mee voor verhoor. Hij in verzekering gesteld, waarna hij de nacht in het politiebureau mocht doorbrengen. De eigenaar, een medeleerling, heeft aangifte gedaan. De telefoon is nog zoek.

ALCOHOL
DORDRECHT Op 2 december is een 22-jarige automobilist uit Dordrecht op de Stadspoldersring aangehouden. Hij had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van vier uur. De man was op de Stadspoldersring met zijn auto uit de bocht gevlogen en in een sloot beland. Hijzelf en zijn medepassagier konden op eigen kracht uit de auto kruipen en bleven ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd.
DORDRECHT Een 38-jarige automobilist uit Roosendaal werd op 4 december op de Laan der Verenigde Naties aangehouden wegens rijden onder invloed: negen uur rijverbod.
ZWIJNDRECHT Een 59-jarige alcomobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht is op 2 december op Karel Doormanlaan aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Op de Kerkweg werd op 2 december een 49-jarige automobilist uit Zwijndrecht met teveel alcohol op betrapt: vier uren rijverbod.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 46-jarige man uit Dordrecht is op 3 december op de Willemstraat aangehouden. Hij bewoont een pand op die locatie waar op 2 december agenten een kijkje namen in verband met een mogelijke inbraak. In plaats van een inbreker troffen de agenten een hennepkwekerij aan met 265 planten en 522 potten met plantenaarde. De bewoner was bij het binnentreden van het pand niet aanwezig, maar meldde zich later bij de agenten en werd direct aangehouden. De planten zijn onder toezicht van de politie verwijderd, afgevoerd en te vernietigd. De apparatuur is ter plaatse vernietigd. Met de elektriciteit is geknoeid en het energiebedrijf is voor inspectie ter plaatse gekomen.
In het pand bleek ook daadwerkelijk te zijn gebroken. Onbekend is of iets is weggenomen. De Technische Recherche verricht onderzoek. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

VERNIELING
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is op 3 december in het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerplaats aangehouden. Hij had in de woning van zijn ex aan de Louis Apolstraat een ruit vernield. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hand, die gehecht moest worden. De agenten brachten hem naar het ziekenhuis en hielden hem aan. De man was vermoedelijk dronken. Hij is verhoor in vrijheid gesteld.

AANHOUDINGEN BIJ ONRUST IN DISCOTHEEK
DORDRECHT Bij een vechtpartij in een discotheek aan de Tolbrugstraat Landzijde zijn in de nacht van 2 op 3 december zeven Dordtenaren, in leeftijd variërend van 16 tot 27 jaar, aangehouden. Toen de portiers twee bezoekers naar buiten dirigeerden en aan ter plaatse gekomen agenten overdroegen, was op dat moment binnen al een enorme vechtpartij gaande, waarbij ook met flessen en glazen werd gegooid. In de disco waren op dat moment tientallen mensen binnen. Op verzoek van de portiers werd de politie gevraagd de bezoekers uit de disco te halen, doordat de portiers de zaak niet meer in de hand zouden hebben. Omwille van hun eigen veiligheid, die van het personeel én de bezoekers vroegen de agenten om bijstand van meerdere collegas en diensthondgeleiders. Deze vorderden de aanwezigen herhaaldelijk de disco ordelijk te verlaten. In de beoordeling van de agenten kon de veiligheid van henzelf, personeel en bezoekers niet meer gegarandeerd worden en bestond de mogelijkheid dat de situatie nog verder escaleerde. Toen na diverse vorderingen de bezoekers het pand nog niet verlieten en doorbleven gaan met vechten en flessen gooien, zijn daarom twee diensthonden ingezet. De vechters bestookten niet alleen elkaar, maar ook de agenten met klappen en trappen, waardoor een aantal keer pepperspray moest worden gebruikt. Ook de diensthonden kregen de nodige klappen en trappen. Alle aangehoudenen zijn inmiddels na verhoor in vrijheid gesteld. Een deel van hen liep bijtwonden op. Een GGD-arts heeft hen op het politiebureau behandeld.

KIND AANGEREDEN
DORDRECHT - Een 8-jarig jongetje uit Dordrecht is op 2 december op de Bosboom-Toussaintstraat door een personenauto aangereden. Vermoedelijk stak het kind de straat plots over, waarop de 67-jarige automobilist uit Dordrecht niet meer tijdig kon remmen. Het jongetje liep vermoedelijk een arm uit de kom op en mogelijk een gebroken kaak. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee jongens van 11 en 12 jaar zagen de aanrijding gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

BEDRIJFSINBRAAK
ZWIJNDRECHT Op 3 december zijn bij een inbraak in een supermarkt aan de Burgemeester Jansenlaan vermoedelijk sigaretten buitgemaakt. Onbekende gooiden een ruit in en sloegen hun slag. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

AANRANDING
DORDRECHT Een 19-jarige vrouw uit Amsterdam is op 3 december tussen 11.50 en 12.10 uur door een onbekende man aangerand. De vrouw liep in de voetgangerstunnel aan de achterkant van het NS Centraal Station toen plots een man naast haar kwam lopen en zich zijdelings tegen haar aandrukte. De vrouw was bang en zei niets en liep door naar het Weizigtpark. De man bleef tegen haar aan lopen en toen ze terug naar het station liep achtervolgde hij haar. De vrouw liep vervolgens door naar de Weizigtweg, waarbij de man haar bleef achterna lopen. Bij de Weizigtweg zocht het slachtoffer het gezelschap van een andere vrouw en ging de man weg. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Het signalement van de dader is:
Zeer donkere huidskleur; leeftijd omstreeks 25 jaar; lengte ongeveer
1.70 a 1.75 meter; tenger postuur; haardracht heel kort of kaal; geen snor of baard; geen gladde huid in het gezicht; geen sieraden. De man droeg een wit honkbalpetje, een zwart lederen jas en een blauwe spijkerbroek.
De politie komt graag in contact met getuigen en met mensen die de verdachte aan de hand van het signalement (her)kennen. Ze worden gevraagd te bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT - Een 42-jarige man uit Zwijndrecht is op 3 december op de Beinemastraat aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De verdachte zou zijn echtgenote hebben geslagen en getrapt en in haar tuin hebben gegooid. Het slachtoffer liep daarbij een pijnlijke rug en buik op. De verdachte is na een nacht cel verhoord en in vrijheid gesteld.

VERNIELING
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is op 3 december op de Sint Jorisbrug aangehouden, nadat hij een deel van de inboedel van zijn vriendin gesloopt zou hebben. De vriendin wilde de relatie uitmaken en daar was de man het kennelijk niet mee eens. In haar woning vernielde de man twee TVs, een DVD-speler, een magnetron en een vissenkom. Ter plaatse gekomen agenten hielden de man direct aan en brachten hem naar het bureau waar hij de nacht doorbracht. Op 4 december is hij in vrijheid gesteld.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht is op 3 december op de Noordendijk aangehouden. Hij zou een 41-jarige plaatsgenoot met een mes hebben bedreigd. De verdachte wilde een auto lenen, maar kreeg van de 41-jarige de sleutels niet, omdat de verdachte dronken zou zijn. Deze dreigde daarop tweemaal met een mes. Het slachtoffer waarschuwde de politie die de man aanhield en meenam naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld.

WONINGINBRAAK
ZWIJNDRECHT Bij een woning aan de Mozartlaan is tussen 2 en 3 december ingebroken. De inbreker(s) forceerde(n) een raam en namen sierraden, geld en parfum mee. De Technische Recherche doet sporenonderzoek. Uit een woning aan de Klaproosstraat is op 3 december een nog onbekende buit gestolen. De inbreker(s) forceerde(n) een schuttingdeuren een raam. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.