Politie Zeeland


---


O-7394-2005 Parkeerautomaat vernield door vuurwerk
Op de Edisonstraat in Goes zijn zaterdagavond rond 20.00 uur twee mannen aangehouden nadat zij een parkeerautomaat hadden vernield met vuurwerk.
De twee mannen, een 21-jarige inwoner van Zaanstad en een 22-jarige man uit Yerseke, bekenden tijdens verhoor dit feit te hebben gepleegd. De schade aan de parkeerautomaat is niet bekend.

Z-7395-2005 Automobilist rijdt tegen geparkeerde auto
In Breskens is zaterdagavond rond 19.45 uur een 30-jarige automobilist uit die plaats tegen een geparkeerde auto gereden.
De 30-jarige bestuurder reed over de Grote Kade, komende vanaf de Dorpsstraat en reed hierbij teveel aan de rechterkant waarna hij tegen een geparkeerde auto reed. Door de klap van de aanrijding werd deze auto achteruit geduwd tegen een andere geparkeerde auto. De 30-jarige automobilist leip een kleine hoofdwond op en is door het ambulancepersoneel megenomen naar de Hap te Oostburg. Alle drie de auto's raakten beschadigd bij de aanrijding.

Z-7396-2005 Alcoholcontrole rond Terneuzen
Tussen zaterdagavond 20.30 uur en zondag 04.00 uur werd in Terneuzen en omgeving gecontroleerd op alcohol in het verkeer.
Van de 135 afgenomen blaastesten bleken 7 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur te zitten.
Tussen dezelfde tijdstippen werd op de N253/Tractaatweg in beide richtingen ook gecontroleerd op snelheid. Van de 1525 passanten reden 47 bestuurders harder dan de toegestane 100 km. De hoogst gemeten snelheid vannacht was 146 km.

O-7397-2005 Woninginbraak in 's Heer Arendskerke
Tijdens afwezigheid van de bewoners werd zaterdag tussen 13.30 uur en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Vermetstraat.
Diverse kamers werden doorzocht maar voor zover bekend werden geen goederen weggenomen. Braakschade is niet bekend.

O-7398-2005 Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Van een 63-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland is zondag het rijbewijs ingenomen wegens rijden onder invloed van alcohol.
De automobilist trok de aandacht van agenten omdat hij slingerend over de Ruiterplaatweg in Kamperland reed. Nadat hij een stopteken had gekregen, werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd en hij ontving tevens een dagvaarding.

Z-7399-2005 Rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed
Op de Kanaalkade in zijn woonplaats is zondag rond 01.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit Axel.
Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij met ruim 4,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn auto reed. Hij kreeg een dagvaarding en moest tevens zijn rijbewijs inleveren.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.