Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/12/05)

OOSTERHOUT NB, 4 december 2005

Jongens aangehouden op verdenking van vernieling autos

WAALWIJK: Twee oplettende buurtbewoners hebben vrijdag 2 december rond 21.30 uur in de Mr. Van Bossestraat een 16-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden op verdenking van vernieling. Eén van de mannen had gezien dat een jongen, die deel uitmaakte van een groepje jongens, in de Dr. Schaepmanlaan over enkele geparkeerd staande autos was gelopen. Ze belden de politie en droegen de jongen over aan de politiemensen. De overige jongens wisten te ontkomen. In de Mr. Van Bossestraat trof de politie een fiets van één van de jongens aan. Nader onderzoek wees uit dat de fiets afkomstig was van diefstal. De fiets is op 4 juni van dit jaar gestolen in de Burgemeester de Goeylaan.
De aangehouden verdachte bekende aanwezig te zijn geweest bij de vernieling, maar niet zelf over de autos te hebben gelopen. Hij is na verhoor zaterdag 3 december weer in vrijheid gesteld. De politie zette het onderzoek voort en hield zaterdag 3 december opnieuw twee verdachten aan, een 17-jarige Waalwijker en een 15-jarige Waalwijker. De 17-jarige jongen bekende dat hij over de autos heeft gelopen. Hij deed het uit verveling en baldadigheid.

Man aangehouden op verdenking van veroorzaken aanrijding onder invloed

WERKENDAM: De politie heeft vrijdag 2 december omstreeks 16.00 uur op de Loonsweer een 31-jarige man uit Werkendam aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man had met zijn auto een geparkeerd staande auto geschampt en had daar vervolgens onenigheid over gekregen met de eigenaar van die auto. Toen de politie ter plaatse kwam, merkten ze dat de verdachte sterk naar alcohol rook en hielden hem aan. De man reageerde hier agressief op en weigerde op het politiebureau mee te werken aan een ademanalysetest. Daarop is hij ingesloten. Uit nader politieonderzoek bleek dat de auto waarin de verdachte reed niet verzekerd is. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kleine aanrijding mondt uit in mishandeling

MOLENSCHOT: Zaterdag 3 december omstreeks 11.25 uur vond op de Heideweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Bij het passeren hield de bestuurster van één van de autos, een 42-jarige Molenschotse, onvoldoende rechts en reed met de spiegel van haar auto tegen de spiegel van de passant. De vrouw reed na de aanrijding door, de tegenpartij wiens spiegel kapot klapte door de aanrijding, op de plaats van de aanrijding achterlatend. De tegenpartij liet het er niet bij zitten en ging achter de vrouw aan. Toen de vrouw haar auto bij haar woning aan de Wethouder Boemaarsstraat had geparkeerd, werd ze aangesproken door de bestuurder van de andere auto, een 62-jarige man uit Den Haag, en zijn bijrijder, een 50-jarige man uit Molenschot. Daarbij was ook de echtgenoot van de vrouw, een 39-jarige man uit Molenschot aanwezig. Het gesprek tussen de vier liep al snel uit de hand, waarna de 50-jarige man uit Molenschot een kopstoot en een trap uitdeelde aan de 39-jarige man uit Molenschot. Die deed vervolgens bij de politie aangifte van mishandeling. De 50-jarige man uit Molenschot bekende de mishandeling en gaf aan dat hij voorafgaand aan de mishandeling was uitgescholden en geduwd.
Ook de 42-jarige vrouw uit Molenschot werd door de politie gehoord. Zij moest een verklaring afleggen als verdachte van doorrijden na een aanrijding. In beide gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Twee winkeldieven aangehouden

WAALWIJK: Personeel van een supermarkt in De Els hield vrijdag 2 december kort voor 18.00 uur een 35-jarige vrouw en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal had geprobeerd vlees, ter waarde van ongeveer EUR 45,- weg te nemen. Ze zijn overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Bromfietser onder invloed

WERKENDAM: Surveillerende politiemensen controleerden vrijdag 2 december omstreeks 22.50 uur op de Dijkgraaf den Dekkerweg een jongen op een bromfiets. De jongen, een 16-jarige inwoner van Werkendam bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 355 ug/l was. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

Buurman overloopt woninginbreker

LAGE ZWALUWE: Een 38-jarige bewoner van de Griendwerkerstraat heeft zaterdag 3 december rond 20.00 uur een inbreker betrapt die bezig was in te breken in het huis van zijn buren. De oplettende buurman hoorde braakgeluiden en ging kijken wat er aan de hand was, waarop de inbreker het hazenpad koos. De inbreker had onder andere geprobeerd een achterdeur te forceren en had vervolgens een ruit ingeslagen om binnen te kunnen komen.

Woninginbraken

OOSTERHOUT: Een 71-jarige Oosterhouter heeft vrijdag 2 december kort voor 18.00 uur achter een inbreker aangezeten, maar moest de inbreker uiteindelijk laten gaan. De man wilde zijn woning in de Brederostraat binnengaan, toen hij merkte dat er was ingebroken. De voordeur van zijn woning was namelijk aan de binnenkant op de knip gedaan. Toen de bewoner vervolgens achterom liep, zag hij een man hard wegrennen. Hij zette meteen de achtervolging in en volgde de inbreker via de Bilderdijkstraat en de Vondellaan naar de Resedastraat, waar hij hem uit het oog verloor. De inbreker bleek de woning te zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te vernielen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en tevens slachtofferhulp ingeschakeld voor het bejaarde slachtoffer.

OOSTERHOUT: Vrijdag 2 december is tussen 10.15 uur en 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Jacob van Ruisdaelhoek. Er bleek een raam te zijn opengebroken om de woning te kunnen betreden. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

WAALWIJK: Zaterdag 3 december is tussen 18.35 uur en 22.15 uur ingebroken in een woning aan het Brahmspark. Er bleek een raam te zijn opengebroken om de woning binnen te kunnen komen. De buit bestond onder andere uit een laptop.
Ook is zaterdag 3 december, tussen 09.45 uur en 21.50 uur, ingebroken in een woning aan de Gradenboog. Ook hier werd een ruit vernield. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen.

WASPIK: Zaterdag 3 december is tussen 15.45 uur en 20.00 uur ingebroken in een woning in de Aletta Jacobsstraat. Er bleek een raam te zijn opengebroken om binnen te komen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

LAGE ZWALUWE: zaterdag 3 december is tussen 18.00 uur en 22.00 uur ingebroken in een woning in de Wethouder Dubbelmanstraat. Er bleek een raam te zijn opengebroken. De buit bestond onder andere uit een laptop.

DORST: Zaterdag 3 december is tussen 19.15 uur en 23.30 uur ingebroken in een woning aan De Wildert in Dorst. De buit bestond onder andere uit sieraden.

Bedrijfsinbraken

RAAMSDONKSVEER: Tussen 1 december 18.00 uur en 4 december 09.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Steurweg. Er bleek een raam te zijn ingeslagen. Uit het pand is geld weggehaald. De politie verricht onder andere een sporenonderzoek.

WAALWIJK: Vrijdag 2 december is omstreeks 19.15 uur ingebroken in een bedrijf aan de Elzenweg. De voordeur van de zaak bleek te zijn opengebroken. De buit bestond uit een kassa en een kluisje. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

WAALWIJK: Zondag 4 december is tussen 07.30 uur en 07.45 uur ingebroken in een drogisterij aan de Dr. Kuyperlaan. Een raam van de winkel bleek te zijn vernield om de winkel binnen te kunnen gaan. De buit bestond uit een aantal flesjes parfum. De politie stelt een onderzoek in.

KAATSHEUVEL: Vrijdag 2 december bleek dat er was ingebroken in drie bedrijfspanden in Kaatsheuvel. Tussen 17.00 uur en 18.45 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Luxemburgstraat. De voordeur bleek te zijn geforceerd om de zaak te kunnen binnenkomen. De buit bestond uit een computerkast.
Omstreeks 19.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Schotsestraat. Ook hier werd een deur opengebroken om binnen te komen. De buit bestond uit geld.
Tussen donderdag 1 december 19.30 uur en vrijdag 2 december 19.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Marktstraat. Hier bleek een raam te zijn opengebroken. Uit het bedrijf is gereedschap weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze bedrijfsinbraken.

Man gewond na eenzijdig ongeval

OOSTERHOUT: Vrijdag 2 december rond 22.00 uur raakte een 56-jarige automobilist uit Werkendam gewond toen hij met zijn auto over de kop sloeg. De man reed over de Bovensteweg in de richting van de A27, toen hij werd verblind door de autolichten van een tegenligger. Het slachtoffer stuurde daarbij te ver naar links, raakte een opstaande rand, verloor vervolgens de macht over het stuur en sloeg met zijn auto over de kop. De man is met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Rijden onder invloed

LOON OP ZAND: De politie hield zondag 4 december omstreeks 05.46 uur op de Ursa Minor een 28-jarige automobilist uit Loon op Zand aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 410 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen