Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (04/12/05)

TILBURG, 4 december 2005

SMS-Alert ingezet bij zoektocht naar vermiste man

TILBURG: De politie van het district Tilburg zette zaterdagavond 3 december het hulpmiddel SMS-Alert in om een vermiste man terug te vinden. De 19-jarige Tilburger had aan het begin van de avond zijn woning in overspannen toestand verlaten. Omdat voor zijn leven werd gevreesd, riep de politie de hulp in van bewoners van de Reeshof en omgeving. Mensen die zijn aangemeld bij SMS-Alert kregen allemaal een sms-je met daarin het signalement van de man. Daarop kwamen diverse tips binnen. Toen de politie de tips natrok, bleken ze inderdaad te kloppen. Korte tijd later ontving de politie een bericht dat de man weer naar huis was gegaan en daar was opgevangen. Zie voor meer informatie over SMS-Alert en de manier van aanmelden onze website: www.politiemwb.nl

Twee mannen aangehouden na melding schietpartij

TILBURG: De politie kreeg in de nacht van zaterdag 3 december op zondag 4 december omstreeks 02.50 uur de melding dat een man in de Juliana van Stolbergstraat iemand bedreigde met een vuurwapen en daarbij ook in de grond zou hebben geschoten. De verdachte zou daarna in een auto zijn gestapt en weggereden in de richting van de Ringbaan-Oost. De politie stelde meteen met diverse eenheden een onderzoek in. Eén van de eenheden ging naar de Juliana van Stolbergstraat, maar trof daar geen slachtoffer aan. Wel vonden de politiemensen een huls.
Een andere politie-eenheid ging op zoek naar de bewuste auto met daarin de verdachte en trof de auto omstreeks 03.10 uur aan in de Petrus Loosjesstraat. Nadat een stopteken was gegeven, hield de politie de twee inzittenden van een auto aan. Het betreft een 15-jarige jongen uit Tilburg en een 21-jarige man uit Tilburg. De auto waarin het tweetal reed is voor nader onderzoek in beslag genomen. In de auto trof de politie een vuurwapen aan.
Beide verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man ernstig gewond na aanrijding

TILBURG: Een 18-jarige man uit Vessem is in de nacht van zaterdag 3 december op zondag 4 december omstreeks 03.55 uur ernstig gewond geraakt, toen hij werd aangereden door een taxi. De jongen liep plotseling de rijbaan van de Spoorlaan op. Een 45-jarige taxichauffeur kon hem niet meer ontwijken en reed hem aan. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek. De politie heeft ter plaatse een sporenonderzoek verricht.

Vier mannen aangehouden op verdenking van inbraak in sportcomplex

TILBURG: De politie heeft zondagochtend vroeg op de Spoorlaan vier mannen aangehouden. De vier, Tilburgers van 31, 27, 26 en 21 jaar oud, worden ervan verdacht in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur te hebben ingebroken in een sportcomplex in de Van Vollenhovenstraat. Een oplettende getuige zag een aantal mannen weglopen en noteerde het kenteken van de auto waarin ze reden. Surveillerende politiemensen zagen de auto zondagochtend rijden en hielden de vier inzittenden aan. Het viertal is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.
Een politieambtenaar deed bovendien tegen de 31-jarige man aangifte van belediging van een ambtenaar in functie.

Twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag 3 december op zondag 4 december omstreeks 03.51 uur op de Heuvelring een 21-jarige Tilburger aan op verdenking van mishandeling. Een 16-jarige jongen uit Sprang-Capelle verklaarde door de man te zijn mishandeld en deed hiervan aangifte. Het slachtoffer liep vermoedelijk een gebroken neus op. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

TILBURG: De politie hield diezelfde nacht omstreeks 03.00 uur in de Emmastraat een 19-jarige man uit Berkel-Enschot aan. De man zou in een café aan het Piusplein een 16-jarige jongen uit Tilburg hebben mishandeld. Het slachtoffer was tegen de verdachte aangelopen en verontschuldigde zich hiervoor, maar kreeg toch klappen van de verdachte. Die is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Jongen aangehouden op verdenking van diefstal fles drank

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag 3 december op zondag 4 december op de Heuvelring een 16-jarige jongen uit Hilvarenbeek aan op verdenking van diefstal van een fles drank uit een café. De jongen ontkende de diefstal en is na verhoor weer heengezonden.

Man en vrouw gewond na aanrijding

TILBURG: Zaterdag 3 december rond 11.40 uur vond op de kruising van de Goirkestraat, de Van Hogendorpstraat en de Kardinaal Vaughanstraat een aanrijding plaats waarbij drie personenautos betrokken waren. Een 41-jarige man uit Tilburg verleende geen voorrang aan een 48-jarige automobilist uit Tilburg, die van rechts kwam. De 48-jarige automobilist raakte door de aanrijding de macht over het stuur kwijt, reed tegen de auto van een 25-jarige man uit Tilburg en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. Zowel de 48-jarige man als zijn 48-jarige bijrijdster raakten gewond. Ze moesten door brandweer- en ambulancepersoneel uit hun auto worden bevrijd en zijn met onder andere buikletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Twee graffiti kunstenaars op heterdaad betrapt

TILBURG: Een politieagent van het Biketeam heeft vrijdag 2 december twee jongens op heterdaad betrapt. De jongens, Tilburgers van 15 en 16 jaar oud, waren bezig een graffiti aan te brengen op een muur in de Capucijnenstraat. Beide jongens moesten mee naar het politiebureau en legden daar een bekentenis af. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn hun ouders geïnformeerd.

Vrouw beroofd van tas

TILBURG: Een 71-jarige Tilburgse is vrijdag 2 december rond 19.45 uur op de Postelse Hoeflaan beroofd van haar tas. Een jongen op een fiets naderde de vrouw van achter en griste de tas uit haar hand. De jongen ging er vervolgens vandoor in de richting van het Bernardusplein. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Personeel van een warenhuis in de Heuvelstraat heeft zaterdag 3 december rond 11.15 uur een 28-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd twee onderbroeken weg te nemen. Hij is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De man bekende de diefstal te hebben gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

TILBURG: Een 19-jarige man uit Den Haag is in de nacht van vrijdag 2 december op zaterdag 3 december rond 02.10 uur op de Spoorlaan met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De man bleek teveel te hebben gedronken en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 370ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Diverse mensen aangehouden na rijden onder invloed

OISTERWIJK: De politie hield in de nacht van vrijdag 2 december op zaterdag 3 december rond 00.20 uur op De Lind een 43-jarige inwoner van Oisterwijk aan op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse die de man op het politiebureau moest ondergaan, bleek dat zijn ademgehalte 285 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van een uur opgelegd.

Diezelfde nacht hield de politie omstreeks 02.00 uur op de Baerdijk een 20-jarige man uit Moergestel aan op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van deze man 420 ug/l was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd.

TILBURG: Op de Zuiderkruisweg werd zaterdag 3 december rond 21.30 uur een 37-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek vervolgens dat de man teveel gedronken had: zijn ademgehalte was maar liefst 720 ug/l. Het rijbewijs van de man is daarop ingevorderd.

TILBURG: In de nacht van zaterdag 3 december op zondag 4 december omstreeks 03.15 uur hield de politie in de Zuid Oosterstraat een 35-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van rijden onder invloed. Het ademgehalte van de man bleek maar liefst 610 ug/l te zijn en maakte dat de man zijn rijbewijs moest inleveren.

Auteur: Leonie van Ooijen