Fujifilm



FinePix S9500 nummer 1 in Safari-test ANWB Reizen(12-2005) test camera's in Kenia

Samen met nog vier andere testers werden alle cameras ingezet bij het fotograferen van de wilde dieren, de cultuur en de inwoners van Kenia.

Dat niet alle digitale spiegelreflexcameras even goede resultaten leverden kwam een beetje als een verrassing. Zo ging het af en toe mis met scherpstellen of met de kleur van de opnamen. Het fotograferen met de brugcameras was voor de meeste even wennen, maar wie serieus aan de slag gaat met deze cameras kan fotos maken die dicht in de buurt komen van een spiegelreflex.

Als testwinnaar in de brugcameraklasse koos men de Fujifilm FinePix S9500:

De Fujifilm FinePix S9500 lijkt qua uiterlijk op een spiegelreflexcamera, is snel met opstarten en wegschrijven en heeft een handmatige zoom (energiebesparend). Met uitklapbaar display kun je fotos vanuit heup of kikvorsperspectief maken. Belangrijke functies zoals ISO, witbalans en de plussen en minnen zijn snel toegankelijk. In de macrostand onverslaanbaar: je kunt als het ware ín de bloem kruipen, met prachtig resultaat. Gaat tot 1600 ISO. Heeft een echte groothoek en knappe telelens.

P.S.

Binnenkort zal hier ook een selectie van de Kenia fotos te zien zijn.