Politie Zeeland


---


W-7400-2005 Bromfietser aangehouden
Op het Groene Woud in Middelburg is zondag rond 01.20 uur een 46-jarige bromfietser uit de gemeente Veere betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

O-7401-2005 Hardrijder moet rijbewijs inleveren
Van een 27-jarige automobilist uit de gemeente Tholen is zondagmorgen rond 11.00 uur het rijbewijs ingevorderd voor een snelheidsovertreding.
Tijdens surveillance van de videoauto trok de automobilist de aandacht van de agenten omdat hij met hoge snelheid hen tegemoet kwam rijden. De videoauto werd gekeerd en de volgactie werd ingezet. Op de Oude Zeedijk in Sint Annaland werd zijn snelheid geklokt op 140 km (gecorrigeerd) waar echter 80 km is toegestaan. De automobilist werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

O-7402-2005 Aanrijding in Brouwershaven
In Brouwershaven vond zondag rond 09.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een brommobiel.
Een 48-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Delingsdijk en wilde rechtdoor de Provincialestraatweg oversteken. Hij zag hierbij een van rechtskomende brommobiel, bestuurd door een 87-jarige vrouw uit dezelfde gemeente, over het hoofd en reed vervolgens haar brommobiel aan. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij, beide voertuigen werden getakeld.

W-7403-2005 Man aangehouden
Zondag rond 00.45 uur is op een parkeerplaats bij een tankstation ter hoogte van Arnemuiden een 31-jarige Arnemuidenaar aangehouden.
Agenten troffen een auto aan met draaiende motor met achter het stuur de 31-jarige man. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van verdovende middelen was, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd van hem een bloedproef afgenomen. In afwachting hiervan is zijn rijbewijs ingenomen.

O-7404-2005 Middelburger aangehouden in Goes
In Goes is zondag rond 04.00 uur een 25-jarige automobilist uit Middelburg aangehouden.
Hij wordt ervan verdacht op de Koepoort in Goes iemand te hebben geslagen en was daarna weggereden in zijn auto. Aan de hand van het opgegeven signalement kreeg de 25-jarige Middelburger op het Oranjepad een stopteken waarna hij werd aangehouden. Toen agenten hem in een politiebusje wilden plaatsen, pleegde hij hevig verzet waarbij een ruit van het busje sneuvelde. Ook bedreigde hij de aanwezige agenten. De man is alsnog overgebracht naar het politiebureau.

O-7405-2005 Rijden onder invloed
Op de Postweg in Lewedorp is zondagmiddag een 52-jarige automobiliste uit de gemeente Goes aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Zij kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.