NPS/VARA/VPRO
Uitzending : zondag 4 december, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3. Herhaling zondagnacht in de 'carrousel' op Nederland 3 en maandagmiddag 13.20 op Nederland 1

// Armoede in Nederland

Armoede in Nederland
Ruim tien procent van de Nederlandse huishoudens leeft onder de armoedegrens. Is er een nieuwe onderklasse aan het ontstaan, welke maatregelen zijn er nodig om de groeiende armoede te stoppen en hebben deze mensen recht op een financiële compensatie vanwege de stijgende kosten van het dagelijkse leven? Een debat hierover tussen Tof Thissen, directeur Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten en Henk van Hoof (VVD), staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Actie bij de Publieke Omroep
En verder in Buitenhof aandacht voor de vraag wie er schuldig is aan de crisis waar de publieke omroep in terecht is gekomen: de Tweede Kamer, staatssecretaris Medy van der Laan, de raad van bestuur van de publieke omroep of de omroepdirecties. Een debat tussen voormalig staatssecretaris Rick van der Ploeg (PvdA) en Wim van de Donk, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

Cellencomplex Schiphol
En een gesprek met Fons Hertog, burgemeester van Haarlemmermeer.
De gemeente wil het cellencomplex op Schiphol sluiten, maar minister Donner van Justitie wil het juist open houden. Komende week moet blijken wie er aan het langste eind gaat trekken.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.

Presentatie:

Rob Trip

Columnist:

Herman Philipse

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl