Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Zweedse indiesensatie Shout Out Louds in Paradiso

Het Zweedse indiepop vijftal Shout Out Louds verzorgt op maandag 5 december een eenmalig optreden in Paradiso. Het uit Stockholm afkomstige gezelschap maakt melodieuze pop/rock liedjes in de stijl van Velvet Underground, The Cardigans en Belle & Sebastian In eigen land baarde de band al veel opzien met het debuutalbum Howl Howl Gaff Gaff en de daarvan afkomstige singles Please, Please, Please en Shut Your Eyes. In de pers wordt de band al vergeleken met The Arcade Fire en The Magic Numbers (waar ze eerder dit jaar ook al het voorprogramma voor verzorgden). Maar ook zonder deze referenties is dit zeer fijn klinkende bandje een absolute must.

Alhoewel waarschijnlijk weinig mensen in Nederland van Shout Out Louds gehoord heeft is de band in eigen land al lang een begrip. Net als hun vaderlandse collega's van The Soundtrack Of Our Lives en The Concretes haalt de band voornamelijk inspiratie uit de betere eind jaren '60/begin jaren '70 rock 'n roll. De typische, fris klinkende Zweedse sound en het aangeboren gevoel voor het perfecte popliedje is dan ook overduidelijk aanwezig bij deze band. Mando Diao en The Cardigans gingen hun al voor. Shout Out Louds past dan ook perfect in de niet aflatende stroom van getalenteerde Scandinavische bands.

Ruim zes jaar geleden werd Shout Out Louds opgericht door Adam (zang), Ted (bas) en Carl (gitaar). Niet veel later voegde drummer Eric en zangeres/toetseniste Bennan zich bij de band. De laatste zorgt met haar toetsen en xylofoon bijdragen voor de nodige speelsheid en frisheid die melodieuze pop/rock liedjes alleen maar ten goede komt. Niet lang na de oprichting werd de debuut EP 100 uitgebracht waarna Zweden binnen no-time viel voor de charmante indierockers. De release van het eerste officiële album Howl Howl Gaff Gaff zorgde ook voor succes buiten eigen land. Zo werd de plaat afgelopen zomer uitgebracht in de Verenigde Staten en Japan.

Sinds september is Howl Howl Gaff Gaff ook in Nederland verkrijgbaar. Het zal dan ook niet lang op zich laten wachten voor dit charmante collectief ook hier het publiek voor zich wint. Er kan in ieder geval lekker gedanst worden en kennis worden gemaakt met deze nieuwe Zweedse sensatie. Een heerlijk avondje met heerlijke liedjes van een hele fijne band!

MA 05.12 Shout Out Louds

Lokatie: Paradiso, Amsterdam

Zaal open: 19.30 uur / Aanvang: 20.00 uur

Entree: ¤ 7,50

www.shoutoutlouds.com


- EINDE PERSBERICHT -

----------
HET MONUMENTALE

Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a / 3513 BC UTRECHT

Postbus 553 / 3500 AN UTRECHT

F 08 - 4224 8808 / M 06 - 4500 8427

evelyne@het-monumentale.nl / www.het-monumentale.nl

Kijk ook op www.dizkuzz.nl en www.webpromoter.nl