Vereniging Natuurmonumenten


Heuvenseweg en bezoekerscentrum veluwezoom tijdelijk gesloten 25-11-2005

Heuvenseweg gesloten

Het bezoekerscentrum Veluwezoom van Vereniging Natuurmonumenten gaat per ingang van 5 december tijdelijk dicht. Rond diezelfde datum zal de Heuvenseweg enkele weken zijn afgesloten, omdat die van een nieuwe halfverharding wordt voorzien. De werkzaamheden zijn onderdeel van de realisatie van het Veluwetransferium Posbank dat in Rheden wordt aangelegd.

Bezoekerscentrum

Natuurmonumenten gaat het bezoekerscentrum ingrijpend renoveren en uitbreiden. De oorspronkelijke boerderij blijft daarbij behouden. Dit werk start in januari. Het is onmogelijk om het centrum in de tussentijd op dezelfde plek open te houden. Op zondagmiddag 4 december om 17 uur gaat het bezoekerscentrum daarom dicht. Ruim een week later, op dinsdag 13 december opent in de nabijheid een tijdelijke voorziening voor bezoekers aan de Heuvenseweg 6a. Het aanbod is hier echter beperkt. Het tijdelijke bezoekerscentrum ligt binnen de muren van het beheerkantoor van Natuurmonumenten, zo'n honderd meter vanaf de huidige locatie en naast restaurant De Ruif. Pijlen wijzen bezoekers vanaf de parkeerplaatsen naar de juiste plek. De bouwwerkzaamheden starten in januari en naar verwachting zullen de deuren van het nieuwe bezoekerscentrum eind 2006 open gaan.

Heuvenseweg

De Heuvenseweg wordt tijdelijk afgesloten. Het gaat om het gedeelte van de weg tussen de Arnhemse Straatweg, nabij de rotonde in Rheden, en het gebouw van de Scouting. De laatste tweehonderd meter krijgt pas volgend najaar een opknapbeurt, omdat tot die tijd veel bouwverkeer via dat gedeelte naar het bezoekerscentrum gaat rijden.

Veluwetransferium Posbank

Doel van het transferium is om bezoekers aan het nationaal park Veluwezoom aan de rand van het natuurgebied op te vangen, zodat ze vanaf daar te voet of per fiets van de natuur kunnen genieten. Op het transferium komt een vernieuwd bezoekerscentrum, met daarin informatie over de natuur en Natuurmonumenten, een VVV, fietsenverhuur en een beperkte horecavoorziening. Eerder dit jaar is de splitsing in de Schietbergseweg al aangepast en is een verkeersplateau verschenen ter hoogte van restaurant Prinsheerlijk. Momenteel werkt een aannemer aan het opknappen en herinrichten van de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. De komende weken zullen ook nog wat kap- en graafwerkzaamheden plaatsvinden nabij het bezoekerscentrum.

Voor nadere informatie... ... kunt u contact opnemen met Jeroen de Koe, projectleider 06 54 98 53 17.