Gemeente Terneuzen

Persbericht 28-11-2005

Aanleg bergbezinkvoorzieningen Axel

In verband met landelijke wetgeving moet het rioolstelsel in Axel zodanig aangepast worden, dat het rioolstelsel hydraulisch- en milieutechnisch goed kan functioneren. Om dit te bereiken, worden twee bergbezinkvoorzieningen aan de Kinderdijk en aan de Zuidsingel aangelegd.

Onder aan het talud van de Kinderdijk (zuidelijk van de rotonde) wordt een bergbezinkvoorziening aangebracht met een inhoud van 500 m3, waarin bij hevige regenval het overstortende water uit het rioolstelsel wordt opgevangen zodat dit rioolwater niet meer rechtstreeks overstort op de sloot aldaar. In verband met de waterkwaliteit is door de gemeente, in samenwerking met het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen en de aannemer, gekozen om ook het overige deel van de sloot langs de Kinderdijk te rioleren. Dit wil zeggen dat in de gehele sloot een rioolbuis komt te liggen, zodat de lozing van het stelsel straks via deze buis plaatsvindt in de grote waterloop die de Kinderdijk kruist.

Ter hoogte van het trapveldje aan de Zuidsingel wordt een bergbezinkvoorziening met een inhoud van 600 m3 aangelegd. De voorzieningen verdwijnen na realisatie onder de grond zodat er alleen enkele putdeksels in het zicht komen.

De werkzaamheden nabij de Kinderdijk starten in week 49 (de week van 5 december). Aan de Zuidsingel wordt begin januari 2006 gestart. Eind april 2006 zijn de werkzaamheden klaar. Bij de publieksbalie van de gemeente in Axel (Markt 1) liggen vanaf 5 december a.s. de tekeningen waarop de beide locaties nader zijn aangegeven, ter inzage.

Door realisatie van deze bergbezinkvoorzieningen en een aantal kleine aanpassingen aan het rioolstelsel in Axel komt de eerder geplande bergbezinkvoorziening onder het Bosplein te vervallen.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie, Vera van der Windt Telefoonnummer: 0115 455 521

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright