Gemeente Zevenaar


Uitreiking prijzen fietsverlichtingscampagne

De gemeente Zevenaar heeft dit jaar voor de achtste achtereenvolgende keer, samen met de politie, 3VO, Boerboom Tweewielers, Wenting Fietsen, Pelgrom FietsPlus, Lukassen Tweewielers, de Fietsverlichtingscampagne georganiseerd. Het doel van de campagne is het bevorderen van een goede verkeersveiligheid door het zoveel mogelijk voorkomen van ongevallen in het verkeer. Onder andere door het hebben en gebruiken van een goed werkende fietsverlichting, zorgen wij er met z'n allen voor dat de veiligheid in het verkeer verhoogd wordt.
Op maandag 5 december reikt wethouder Nijland twee fietsen uit aan de winnaars van de loterij in het kader van de Fietsverlichtingscampagne 2005-2006.

Op de Zevenaarse basisscholen en de vestigingen van het Liemers College zijn de fietsen van de leerlingen op de werking van de verlichting gecontroleerd. Alle deelnemers waarvan de fietsverlichting goedgekeurd is, konden meedingen naar de prijzen door de controlekaart in te leveren. Notaris Prick heeft uit deze deelnemers vorige week twee winnaars getrokken voor een fiets, één voor de basisscholen en één voor het Liemers College. Ook heeft hij twee winnaars getrokken voor spellen, beide voor de basisscholen.

Om 10.00 uur wordt op basisschool Ds. Jonkers in Lathum de fiets uitgereikt aan de winnaar of winnares en om 10.50 uur op het Liemers College locatie Heerenmäten. De fietsen zijn gesponsord door Sparta en Pelgrom FietsPlus. De twee spellen zijn beschikbaar gesteld door Loekie Kinderfietsen. Deze spellen zullen uitgereikt worden aan de winnaars of winnaressen van de basisscholen 't Kofschip en Ds. Jonkers.