Gemeente Deventer

Week 48, 30 november 2005

aankomst sint op 5 december aan verlaagde wellekade

Sinterklaas sluit dit jaar, net als afgelopen jaren, zijn lange reis vanuit Spanje af met een bezoek aan Deventer. Sint komt dit jaar aan de verlaagde Wellekade aan. Dit in plaats van aan de Kapjeswelle.

De boot met Sinterklaas en alle Pieten meert op 5 december om 8.45 uur af aan de verlaagde Wellekade. Ouders en begeleiders van schoolkinderen, kunnen Sinterklaas vanaf de verlaagde Wellekade aanschouwen. De gemeente verzoekt de groteren onder ons om vanaf de Welle die (afgesloten wordt voor het doorgaande verkeer) de intocht van Sinterklaas gade te slaan om vooral de kleine kinderen het uitzicht op de aankomst van Sinterklaas op de lage kade niet te ontnemen.

Geen obstakels tijdens de optocht

Na een muzikaal onthaal aan de Welle neemt Sinterklaas plaats op zijn trouwe paard en begint om 9.15 uur met zijn knechten aan de optocht over de Welle (langs de IJssel) naar het Grote Kerkhof.

Om de optocht in goede banen te leiden zijn diverse verkeersmaatre­ gelen getroffen. De weg langs de IJssel vanaf de Zandpoort tot aan de Vispoort en de daarop uitkomende wegen zijn van 8 tot circa 9.30 uur afgesloten voor het verkeer.

Welle

Aan de Welle ter hoogte van de Melksterstraat wordt de stoet opgesteld voor de route naar het Grote Kerkhof. Vooral aan bewoners van de Welle (tussen Zandpoort en Vispoort vraagt de Sint extra medewerking omdat gedurende de afsluiting van de Welle (tussen 8 en 9.30 uur) bewoners aan dit gedeelte van de Welle met een voertuig tijdens de afsluiting hun woning niet kunnen bereiken of kunnen verlaten, zodat het muziekkorps en het gezelschap zich in formatie kan opstellen.

Route optocht

09.15 uur

Welle, Vispoort, Grote Kerkhof (ontvangst door burgemeester en wethouders) spelen op het Pietenplein (Grote Kerkhof) en voor het Stadhuis,

10.35 uur

Grote Kerkhof, Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopstraat, Brink, Keizerstraat, Brinkpoortstraat (afsluiting bij ROC Aventus).

Bevoorrading winkeliers

De gemeente verzoekt winkeliers aan de route om vanaf circa 10.30 uur Sinterklaas en zijn gevolg ruim baan te geven. Geparkeerde auto's en ladende of lossende vrachtauto's zijn op dat moment een obstakel.

Verkeersmaatregelen

De volgende wegen zijn op vrijdag 5 december vanaf 8 uur afgesloten voor het verkeer: Welle, Vispoort, Grote Kerkhof. Ook is de Polstraat (deel tussen Burseplein en Grote Kerkhof) voor het doorgaande verkeer gesloten.

Tijdens de optocht door de stad zijn ook de volgende wegen gedurende het voorbijtrekken van de stoet voor verkeer gesloten: Kleine Poot, Grote Poot, Broederenstraat, Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopstraat, Keizerstraat, Pikeursbaan en Brinkpoortstraat.

Stadsbusdienst en centrumbus

Tijdens de optocht (tussen 10.45 en 11.15 uur) rijdt de lijndienst in plaats van over de Pikeursbaan over de Verzetslaan. De centrumbus stopt tussen 10.45 en 11.15 uur niet aan de halteplaats in de Keizerstraat.

Publicatiedatum: 30-11-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 30 november 2005