Ingezonden persbericht


De q-music top 1000, jouw ultieme lijst

Hilversum, 30 november 2005 - Van maandag 5 december tot en met vrijdag 9 december zendt het nieuwste radiostation van Nederland de Q-music Top 1000 uit. De luisteraars stellen via www.q-music.nl zelf de lijst samen aan de hand van hun eigen 'all time favourites'.

Dagelijks tussen 06.00 en 01.00 tellen de Q-deejays Jeroen van Inkel, Martijn Kolkman, Wim van Helden, Menno Barreveld, Timon Jacobs, Jasper de Vries, Niek van der Bruggen en Marcel Vermeer af van 1000 naar 1 in de allereerste editie van de Q-music Top 1000. De ontknoping vindt plaats op vrijdag van 06.00 tot 19.00 uur.

Opvallend is dat (tot nu toe) naast de grote klassiekers ook muziek van de laatste tien jaar hoog genoteerd staat in de lijst. Luisteraars kunnen nog tot en met aanstaande vrjidag stemmen via www.q-music.nl.

Programmadirecteur Q-music Michael Bartelet: 'December is traditioneel het moment van terugblikken en van lijstjes. Door vooraf geen restricties op te leggen waaraan platen moeten voldoen en de luisteraars geheel zelf te laten bepalen welke hits zij het leukst vinden, hebben we een echte ultieme lijst gekregen van en voor de Q-music luisteraars. Vandaar ook de naam: De Q-music Top 1000, Jouw Ultieme Lijst.'

Naast de 1000 'ultieme' songs test Q-music ook de muziekkennis van haar luisteraars. Elk uur kunnen luisteraars meedoen aan de Quote Quiz: een kennisspel waarin aan de hand van een zin uit een song geraden moet worden uit welke song de zin afkomstig is. Ook op de website wordt de muziekkennis getest via 25 muziekvragen.

Q-music is overal te beluisteren op 100.7 fm, 100.4 fm, de kabel en via www.q-music.nl

--- EINDE PERSBERICHT ---

Noot voor de redactie,