Deltion College


Deelnemers Deltion College zetten zich in voor SHHA

Derdejaars deelnemers van de opleiding Horeca ondernemer/manager van het Deltion College organiseren dit jaar per klas een themaweek. Daarom wordt het Restaurant Guillaume aan de Dr. Hengeveldweg 2 van 5 tot en met 9 december geheel in Cubaans jasje gestoken. Door middel van Cubaanse muziek, gepaste decoratie en foto's proberen de deelnemers de Cubaanse sfeer over te brengen. Hierbij horen natuurlijk ook traditionele Cubaanse gerechten en dranken. De kosten voor de lunch bedragen EUR 12,50 en voor het diner EUR 15,00 waarvan het Deltion College per maaltijd EUR 2,50 overgedraagt aan de SHHA.

De opbrengst van deze week komt ten goede aan de Stichting Humanitaire Hulp Antillen, die tevens hulpverlening biedt aan Cuba. De arme bevolking van Cuba heeft nog steeds hulp nodig. De SHHA voorziet onder meer ziekenhuizen van medicijnen, medische apparatuur en levert grondstoffen voor medicijnen aan diverse medische instellingen. Verder ontplooien zij bouwactiviteiten in ziekenhuizen en verrichten ze diverse andere werkzaamheden. Meer informatie over het werk van SHHA is te vinden op www.shha.nl

Opleiding

De opleiding Horeca ondernemer/manager is een vierjarige MBO-opleiding en begint de eerste twee jaar met een mix van theorie en praktijk. Het derde leerjaar bestaat uit een half jaar L&O (Leiding en Organisatie) en het schrijven van een ondernemingsplan. Tijdens de L&O-periode begeleiden de derdejaars leerlingen de eerste- en tweedejaars tijdens hun praktijkdagen in de verschillende onderdelen van het leerbedrijf; restaurant Guillaume, café Amadeus, La Trattoria, de counter en de croissanterie. Hiermee doen de deelnemers praktijkervaring op in het leiden en de organisatie van een horecabedrijf.

Reserveren

Voor de lunch zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via de afdeling reserveringen van restaurant Guillaume, telefoonnummer (038) 850 34 10.

Datum: 01-12-2005

---