Gemeente Driebergen

Herinrichting plantsoen Zuiderplantsoen met behulp van Klein Woonfonds

De bewoners van het Zuiderplantsoen hebben een tijdje geleden te kennen gegeven dat zij hun plantsoen opnieuw willen inrichten en vervolgens ook zelf willen gaan onderhouden. Deze vraag is neergelegd bij het Klein Woonfonds. Dit is een fonds van de Gemeente Driebergen-Rijsenburg en Heuvelrug Wonen samen. Met dit fonds worden initiatieven op straat- en buurtniveau gestimuleerd.

Het Klein Woonfonds stond positief tegenover het plan omdat het de leefbaarheid van de buurt bevordert. Bovendien heeft het project een streepje voor omdat de bewoners zelf betrokken zijn bij inrichting, beplanting en onderhoud.
Het Klein Woonfonds heeft daarom besloten een bedrag beschikbaar te stellen voor de realisatie van dit project. De gemeente stelt daarnaast het worteldoek beschikbaar.
Op maandag 5 december wordt begonnen met het aanbrengen van het worteldoek. Het plantwerk zal, als het tenminste vorstvrij is, plaatsvinden op 8 en 9 december.

Heeft u ook een idee waarmee u de leefbaarheid in uw buurt kunt verbeteren en wilt u meer informatie? Neemt u dan zo snel mogelijk, in elk geval vóór 14 december a.s., contact op met Renate Gerritse tel. 525253, email: gerr253@driebergen.nl) of Harry van Dijk (tel. 525203, email: dijk203@driebergen.nl), gemeente Driebergen, of met Leen Doeve, Heuvelrug Wonen, telefoonnummer 536080.
Het Klein Woonfonds vergadert op 14 december namelijk voor de allerlaatste keer, dus u moet er snel bij zijn!
---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg