Universiteit van Tilburg

Loket MKB wordt twee

Feestje in Willem II-stadion met debat over Tilburg als ondernemende stad

Op 5 december viert het Loket MKB van de Universiteit van Tilburg haar tweejarig bestaan in het Willem II-stadion met onder meer een discussie over Tilburg als ondernemende stad. Het Loket is MKB dé ingang voor ondernemers uit de regio die (afstudeer)opdrachten willen laten uitvoeren of stagiaires, afstudeerders en werkstudenten willen plaatsen.

In het eerste jaar heeft het Loket MKB 123 aanvragen ontvangen, waarbij er in meer dan de helft van de gevallen (51%) daadwerkelijk tot plaatsing kon worden overgegaan. Daarmee heeft het Loket de eigen doelstelling ruimschoots overschreden: men rekende op 100 aanvragen. In de eerste tien maanden van 2005 ontving het Loket MKB al 114 aanvragen, hiervan werden tot nu toe 75 opdrachten (66%) geplaatst. De opdrachten en verzoeken die het Loket MKB krijgt, worden gekoppeld aan partijen binnen de universiteit zoals studierichtingen, studieverenigingen en onderzoeksinstituten. Vooral studenten worden ingezet om aan de vragen te voldoen.

Omdat de afgelopen twee jaar voor het Loket MKB ronduit succesvol zijn te noemen wordt er een feestje gevierd waar echter ook gewerkt wordt. In een debat wordt de vraag aan de orde gesteld hoe ondernemend Tilburg eigenlijk is. Aan het debat nemen prominenten deel als Ruud Vreeman (Burgemeester van Tilburg), Jan Melis (voorzitter Kamer van Koophandel Midden-Brabant), Onno Hoes (Gedeputeerde Economische Zaken en Internationale Betrekkingen Provincie Noord-Brabant), Cecile Franssen (Directeur Aqqu bv) en Hein van Oorschot (Voorzitter College van Bestuur van de UvT). Zij zullen plaatsnemen op "'t Benkske" en onder de bezielende leiding van debatleider en oud-UvT student Richard Engelfriet met elkaar discussiëren over de vraag in hoeverre de stad ook internationaal zaken doet. Tevens wordt de gasten gevraagd welke rol zij in de toekomst weggelegd zien voor het Loket MKB.

Het debat vindt in de middag plaats, in de ochtend zal Jenny Krebbers, projectleider van het Loket MKB, het evaluatieverslag en de nieuwe folder van het Loket MKB aanbieden aan Hein van Oorschot. In die folder is onder meer te lezen dat de formule die het Loket MKB hanteert leidt tot hoogwaardige, wetenschappelijk onderbouwde diensten en producten tegen relatief lage kosten. Dit levert een win-win situatie op voor zowel de ondernemer als de student die de opdracht uitvoert.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over het Loket MKB en het programma van 5 december verwijzen wij u naar: www.uvt.nl/loketmkb. Of u kunt contact opnemen met Jenny Krebbers, projectleider van het Loket MKB, Tel: 013-4662953.