Politie Groningen

Persberichten maandag 5 december 2005

provincie Groningen, 05-12-2005 -

Zevenhuizen: man zwaar mishandeld
Een 20-jarige man uit Haulerwijk is zaterdagnacht op het Hoofddiep zwaar mishandeld door meerdere mannen. Het slachtoffer kreeg onenigheid met een onbekende man en probeerde de ruzie met hem te sussen. De man had hier geen boodschap aan en duwde de 20-jarige weg. Hierop werd hij door een tweede man onderuit geschopt. Vervolgens werd het slachtoffer, terwijl hij op de grond lag, door meerdere personen geschopt. Hij moest met een gebroken been naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar zal hij aan zijn letsel worden geopereerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de zware mishandeling.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.
Feerwerd, Aduarderdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 161, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Zoutkamp, Panserweg: aantal geregistreerde voertuigen: 177, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Lauwersoog, Stadsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 119, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leek: snelle rijder moet rijbewijs inleveren
Een 33-jarige man uit Sassenheim is zondagmiddag op de snelweg A7 bekeurd. De man reed in zijn auto 179 km/uur, waar een snelheidslimiet van 120 km/uur geldt. Hij reed 59 km/uur te hard en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: geweldplegers aangehouden
Op de Grote Markt heeft de politie zondagochtend een tweetal Groningers, 29 en 31 jaar oud, aangehouden, Beide mannen zochten op de Grote Markt ruzie met voorbijgangers. Nadat ze een 19-jarige vrouw uit Ten Boer hadden uitgescholden, werden beide verdachten aangesproken door enkele vrienden van de vrouw. Dit leidde uiteindelijk tot een forse vechtpartij tussen de vrienden en de twee Stadjers. Beide verdachten deelden enkele rake klappen uit. Zij werden even later door de gealarmeerde agenten aangehouden. Het duo werd voor openlijke geweldpleging en mishandeling ingesloten.

Groningen: man met scooter onderuit
Op de Eendrachtskade ging een 44-jarige man uit Wildervank zondagochtend met zijn scooter, vermoedelijk door te veel alcoholgebruik, onderuit. De man raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Hij werd in eerste instantie overgebracht naar een ziekenhuis. Daar constateerde de politie dat de man te veel gedronken had. Na behandeling werd hij meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalysetest. Deze test lukte niet, waarna de Wildervanker moest meewerken aan de bloedproef. Dit weigerde de man. Hij bleek nog zo zwaar onder invloed dat hij ter ontnuchtering werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen : man gooit stenen naar supportersbus
Op het Damsterdiep heeft de politie zondagmiddag na de
voetbalwedstrijd van FC Groningen-FC Twente een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer gooide in eerste instantie glaswerk naar de bus. Vervolgens begon hij met stenen naar de supportersbus te gooien. Aanwezige agenten konden de man inrekenen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Meeden: bromfietser gewond bij aanrijding
Op de Hereweg in Meeden werd zondagmiddag een 27-jarige man uit Muntendam aangereden door een 19-jarige vrouw uit Leeuwarden. De vrouw kwam met haar auto uit een uitrit en verleende geen voorrang aan de bromfietser. De bromfietser werd daarbij omver gereden en liep vermoedelijk een gebroken been op. De man uit Muntendam werd naar een ziekenhuis gebracht. De voertuigen liepen lichte schade op.