BredeSchoolNet


Kinderopvang is voortdurend in het nieuws, sinds de Tweede Kamer de motie Van Aartsen/Bos heeft aangenomen.

In de motie Van Aartsen/Bos staat dat alle scholen, als de ouders dat willen, van half acht 's ochtends tot half zeven 's avonds kinderopvang moeten bieden. De maatregel geeft stof tot nadenken. Terwijl het kabinet spreekt over de invulling van de maatregel, schrijven de kranten.

Trouw bericht over de gevoeligheid van het onderwerp binnen het kabinet. Nadat de Kamer die motie aanvaarde, toonde vooral het CDA en, in het kabinet, CDA-minister Van der Hoeven zich tegenstander van uitvoering van de motie. Met name de verplichting van scholen, zodra een groep ouders daarom vraagt, ligt zeer gevoelig in het CDA.' Klik hier om het complete artikel te lezen.

De Volkskrant schrijft onder meer over de protesten van kinderopvangorganisaties. Ze komen aan het woord in het artikel Basisschool doet straks zelf opvang, van zaterdag 26 november. Beunhazerij', citeert de krant de MO-groep; Het kabinet gooit alle kwaliteitswaarborgen overboord', de Abvakabo.
Het complete artikel vindt u hier.
Ook schrijf de Volkskrant (op 28 november) over de reactie van de gezamenlijk schooldirecteuren, besturen, onderwijskoepels en lerarenbonden. In een brief aan de Tweede Kamer. De huidige locaties zijn niet geschikt om uit te breiden', schrijven ze in die brief. Het complete artikel vindt u hier

NRC meldt op 26 november dat het kabinet de Onderwijsraad en het Centraal Planbureau om advies heeft gevraagd. Raad en bureau moeten onderzoek doen naar het invoeren van de voor- en naschoolse opvang op scholen.
Enkele dagen eerder berichtte de krant over de situatie in Zweden. De Scandinavische economie doet het beter dan de Nederlandse, onder andere doordat er meer vrouwen werken en de arbeidsmarkt flexibeler is.'
Klik hier voor het complete artikel.