Ingezonden persbericht


Ruud de Wild als virtuele DJ

Via MSN Messenger snel toegang tot handige info

Hilversum, 5 december 2005 - Je kan Ruud al bellen, SMS'en en mailen en vanaf nu ook toevoegen aan je MSN contactenlijst. Met Ruud op je MSN kun je berichten achterlaten én heb je snel toegang tot handige informatie. Welke plaat draait er op Radio 538, wat zijn de laatste muzieknieuwtjes, hoe laat vertrekt de volgende trein en waar staan de flitsers? Radio 538 DJ Ruud de Wild is de eerste DJ ter wereld die als virtuele DJ aanwezig is op MSN Messenger.

Robot Ruud

De virtuele Ruud is een robot die binnen enkele seconden een antwoord op maat geeft in zijn eigen stijl. Het gaat hierbij niet om de echte Ruud, maar om een slimme computer gevoed met door Ruud beantwoorde vragen. Door simpelweg ruud@radio538.nl toe te voegen, kun je via Messenger interactief met Ruud praten en hem gebruiken als vraagbaak. Dit is de eerste bot die ook nuttige informatie geeft zoals filenieuws, weer of OV-reisinformatie. Bovendien beschik je veel sneller over deze informatie dan wanneer je het via internet opzoekt.

Radio 538 DJ Ruud de Wild: 'Eat your heart out Chatman, want ik ben sneller met MSN.'

Populariteit MSN

Na de telefoon en SMS, is MSN Messenger een populair communicatiemiddel dat bovendien gratis is. 70% van de internetgebruikers, zo'n 4,5 miljoen Nederlanders, gebruikt MSN. Voor de realisatie van Ruud op MSN werkt Radio 538 onder andere samen met de Nederlandse Spoorwegen, Bizztravel en technisch leverancier E-Creation.

Radio 538

Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen via de volgende frequenties: 102.1/ 102.3 Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant, 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe. En ook via de kabel, via Digitenne, op mobiele telefoons via UMTS (op de portals van KPN i-mode en Vodafone Live) en in Limburg op 891 AM. Verder in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via het internet.

Radio 538 is Top 40-muziek, de beste hits, Dance, R&B en natuurlijk de populaire deejays Edwin Evers, Ruud de Wild, Jeroen Nieuwenhuize, Wessel van Diepen, Dennis Ruyer en Barry Paf. Kijk voor meer informatie radio538.nl en radio538.info.

Radio 538 maakt deel uit van de Talpa Media Groep