Waarborgfonds kinderopvang

Eindhoven, 5 december 2005

Prijs Beste Jaarverslag voor drie kinderopvangorganisaties

Afgelopen vrijdag reikte het Waarborgfonds Kinderopvang de eerste prijs voor het beste jaarverslag ter waarde van 10.000,- euro uit aan Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Stichting Kinderopvang Humanitas en Stichting Kinderopvang Hattem ontvingen als tweede en derde een cheque van respectievelijk 5.000,- euro en 2.500,- euro. De prijsuitreiking vond plaats op het jaarlijkse congres van het Waarborgfonds dat dit jaar het thema 'transparantie in de kinderopvang' had.

Volwaardige en professionele bedrijfstak

97 ingezonden jaarverslagen werden beoordeeld door een onafhankelijke jury die bestond uit gerenommeerde personen met expertise op het gebied van kinderopvang en jaarverslaggeving. Juryvoorzitter en Eerste-Kamerlid drs. Simon van Driel gaf aan dat de jury 'zeer te spreken is over de kwaliteit van de ingezonden jaarverslagen' en dat de sector zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een volwaardige en professionele bedrijfstak. Kanttekeningen werden onder meer geplaatst bij de informatievoorziening over de tarieven, het prijsbeleid en de bestuurlijke structuur van de organisaties.

Prijs Beste Jaarverslag Kinderopvang 2005

Het Waarborgfonds, samenwerkingspartner KPMG, de brancheverenigingen en de sponsoren beogen met de Prijs Beste Jaarverslag de transparantie van de kinderopvangsector te vergroten. Dit komt de relatie tussen kinderopvangorganisaties en ouders, de bancaire sector en beleggers ten goede en bevordert de ontwikkeling van de gehele sector. In 2006 wordt de Prijs Beste Jaarverslag opnieuw georganiseerd. De organisatoren hopen dan op nog meer inzendingen.

Het juryrapport is te lezen op www.waarborgfondskinderopvang.nl.

Noot redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. J. Ringens, directeur van het Waarborgfonds.

Waarborgfonds Kinderopvang, Beukenlaan 42, 5651 CD Eindhoven, 040 232 97 40