AutoRai

Chevrolet sluit succesvol debuutjaar Kalos Rally Challenge af

(12/5/2005)
Afgelopen zaterdag heeft Chevrolet tijdens de KNAF prijsuitreiking in Etten-Leur een succesvol debuutjaar Chevrolet Kalos Challenge afgesloten. De nieuwe rally merkenklasse werd dit jaar uitermate positief ontvangen en heeft nu al een reputatie gevestigd als kweekvijver voor jong Nederlands rallytalent.
Chevrolet zal in 2006 daarom doorgaan met de organisatie van de klasse, waarvoor zich nu al nieuwe equipes hebben aangemeld.

Pieter Stokman, Manager Public Relations van Chevrolet Nederland en verantwoordelijk voor de Chevrolet Kalos Challenge, prees de teams afgelopen zaterdag met hun inzet en prestaties tijdens het eerste jaar van de klasse. âWe hebben met de Chevrolet Kalos Challenge een uitermate succesvol debuut gemaakt in de Nederlandse rallysport,â aldus Stokman. âWe hebben de klasse opgezet met als doel om met een relatief beperkt budget toch competitief rally te kunnen rijden en om jong talent een opstap in de rallywereld te bieden. Daarin zijn we zonder meer geslaagd en ik wil daarom ook bijzonder graag onze sponsoren bedanken voor hun steun en vertrouwen en hoop hen volgend jaar graag aan boord te houden.â

Ook bij de KNAF, het overkoepelende rallyorgaan in Nederland, is het enthousiasme voor de betaalbare Chevrolet Kalos Challenge groot. In zijn welkomstwoord roemde Eric Noort, voorzitter van het Bestuur Sectie Rallies bij de KNAF, afgelopen zaterdag andermaal de organisatie van de Chevrolet Kalos Challenge voor hetgeen die in het afgelopen jaar heeft bereikt. âMet een uitbreiding van het aantal teams voor volgend jaar zitten we op de goede weg in het streven een betaalbare en aantrekkelijke rallyklasse neer te zetten,â verklaarde Noort.

Rookie of the Year
Centraal stond afgelopen zaterdag uiteraard de huldiging van de winnaars. Corné Damen nam uit handen van Pieter Stokman en Miss Nederland, Miranda Slabber, de kampioensbeker in ontvangst, gevolgd door Roy van Stiphout en Jelte de Boef op respectievelijk de tweede en derde positie. Bij de navigatoren waren het Paul Rabberink, Mickael van Stiphout en Ronald Wassink die in die volgorde het kampioenschap beslisten. Een grote verrassing was er bovendien voor Jelte de Boef, die dankzij een onder auspiciën van Veenhuizen Koeltechniek en de media georganiseerde verkiezing tot Rookie of the Year werd gekozen. Daarmee werd het doel van de Chevrolet Kalos Challenge, het ontdekken van jong rallytalent, nog eens extra kracht bijgezet.

Momenteel heeft Chevrolet Nederland het rallyvizier alweer gericht op 2006. âWe hebben een succesvol debuutjaar achter de rug, maar volgend jaar willen we dat succes uiteraard voortzetten,â aldus Pieter Stokman. âWe hebben begin dit seizoen een commitment van drie jaar afgegeven voor de organisatie van de klasse en de belangstelling voor volgend jaar is al groot, zowel bij de huidige equipes als ook bij nieuwe teams die zich nu al hebben aangemeld.â

Chevrolet Kalos Challenge 2006
Op basis van de standaard Chevrolet Kalos is in samenwerking met Biesheuvel Autosport een betrouwbare rallyauto ontwikkeld met een 130 pk 1.4 liter zestienkleppenmotor. Ook de versnellingsbak is aangepast aan het snelle rallywerk, terwijl de Proflex schokdempers voor een prima wegligging zorgen. Andere onderdelen van het speciale Kalos rallypakket zijn: een rollbar, een rallystuur, vierpuntsgordels, bodembescherming, een Lazer rallyuitlaat, een oliekoelerset, rallystoelen, speciale wielen en een RVS remleidingenset. Volgens preparateur Nico Biesheuvel is betrouwbaarheid de grootste kracht van de Kalos rallyauto.

Bij het opzetten van de Challenge stond Chevrolet voor ogen een betaalbare en toch leuke, uiterst competitieve klasse te ontwikkelen, in lijn met de merkeigenschappen van het merk Chevrolet. Voor circa EUR 25.500,- incl. BTW staat er dan ook complete de Chevrolet Kalos Rally Auto aan de start. Deelnemers aan de Kalos Rally Challenge hoeven geen inschrijfgeld te betalen en bij alle rallies is de imposante Chevrolet Kalos Rally Challenge VIP-bus present zijn voor gasten en deelnemers. De winnaar krijgt een rallytraining door Prodrive in Zweden aangeboden.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Pieter Stokman van Chevrolet Nederland, tel: 020-6555243 of pieter.stokman@chevrolet.nl.