Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 05-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man aangehouden voor poging verkrachting en poging doodslag UTRECHT Op 31 juli 2005 raakte een vrouw in een woning aan de Columbuslaan ernstig gewond aan haar arm (zie persbericht 1 augustus 2005).

Omstreeks 22.05 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw voor een woning aan de Columbuslaan in elkaar was gezakt en hevig bloedde. Ter plaatse trof de politie een 32-jarige vrouw uit Amsterdam aan. Volgens getuigen had de vrouw even daarvoor ruzie gehad met een tot dan toe onbekende man in een woning aan de Columbuslaan. Nadat een ruit van de woning was vernield kwam het slachtoffer hevig bloedend de woning uit. Op straat werd de vrouw geholpen door een buurtbewoner. Het slachtoffer werd vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Naar aanleiding hiervan stelde de politie een onderzoek in.

De verdachte was inmiddels gevlucht. Uit het onderzoek was gebleken dat de verdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, was gevlucht naar België. Middels een rechtshulpverzoek werd in België een onderzoek gestart, wat resulteerde in de aanhouding van de man in België op 26 oktober j.l. De man werd op 21 november uitgeleverd aan Nederlandse autoriteiten en direct aangehouden voor poging verkrachting en poging doodslag. Op 24 november werd hij voorgeleid aan de Officier van Justitie. Momenteel zit de man in bewaring in afwachting van de behandeling ter zitting.

Drugs verstopt in kinderwagen

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man en een vrouw aangehouden die handeldenin drugs en deze verstopt hadden in de kinderwagen.

Tijdens de surveillance zagen agenten dat twee personen zich verdacht gedroegen in de omgeving van de Loeff Berchmakerstraat. De man,29 jaar,en de vrouw,21 jaar, uit Utrecht hadden een kinderwagen bij zich waar twee kinderen van één en twee jaar in zaten. De agenten hadden het idee dat het tweetal drugs aan het verhandelen was.

De agenten besloten om een controle uit te voeren en de twee werden aangehouden. Tijdens de fouillering werd niets aangetroffen. Uiteindelijk bleek dat er 13 bolletjes (vermoedelijk cocaïne) en een hoeveelheid geld verstopt zat onder de twee kinderen in de kinderwagen. De kinderen werden opgevangen en het tweetal werd voor verhoor ingesloten.

Aangehouden voor het illegaal inzamelen van geld

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op de Kranenburgerweg twee jongens aangehouden omdat zij illegaal aan het collecteren waren voor een sponsorloop.

Buurtbewoners belden omstreeks 15.35 uur naar de politie omdat twee jongens voor een sponsorloop geld aan het inzamelen waren. Ook kwamen er meldingen binnen dat het tweetal diefstallen hadden gepleegd.

Op de Burg. Fockema Andrealaan zagen agenten de jongens, 14 en 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, lopen. Bij het zien van de politie gingen de jongens er van door. Na een korte achtervolging konden de jongens op de Kranenburgerweg worden aangehouden. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.