Bond tegen het Vloeken

Sportclubs binden massaal de strijd aan met grove taal Geplaatst op 5 december 2005
Grove taal is niet normaal, Een vloek mist ieder doel borden met deze spreuken zien we steeds vaker langs de sportvelden. Steeds meer clubs willen laten zien dat ze vloeken en andere vormen van grove taal niet op prijs stellen. Respect, ook in je taal, voor de tegenpartij, de tegenspelers en de eigen spelers, dat is wat de clubs willen.

De borden worden gratis beschikbaar gesteld door de Bond tegen het vloeken en de clubs staan ervoor in de rij. Alleen dit jaar al leverde de Bond zeventig borden, verspreid over grote delen van het land. De Bond verwacht dat dat aantal de komende tijd alleen maar zal toenemen.

In de zojuist verschenen nieuwsbrief Kort & Bondig noemt de Bond de nieuwste bestellingen: 5 in de Zwijndrechtse Waard, 6 in Rotterdam en omgeving, 10 in de Achterhoek. Soms melden clubs zich spontaan, soms wordt het contact gelegd door een vrijwilliger van de Bond.

Uit de rest van de nieuwsbrief blijkt dat de Bond voor dit werk nog meer vrijwilligers kan gebruiken. Ook vraagt de Bond vrijwilligers voor andere activiteiten, zoals het assisteren op beurzen of het telefonisch werven van donateurs. Met een kaart bij de nieuwsbrief kunnen belangstellenden voor een bepaalde activiteit zich aanmelden.
---

Graag willen wij u meer informatie verschaffen. U kunt daarvoor contact opnemen met Teunis Bunt (voorlichter) of Rijk van de Poll (directeur), telefoon 0318 512002 of info@bondtegenvloeken.nl.