Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Politie arresteert 21ste verdachte van voetbalrellen rond Johan Cruyffschaal / AmsterdamArena (05/12/2005)

Zondagmiddag rond halftwee is een 20- jarige man gearresteerd nabij de AmsterdamArena. Hij wordt verdacht van betrokkenheid van de voetbalrellen tijdens het duel om de Johan Cruyffschaal op 5 augustus. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Agenten van de aanhoudingseenheid en het evenementenbegeleidingsteam zagen de verdachte lopen bij het stadion. Aan de hand van tijdens de onlusten gemaakte video- en fotobeelden werd de man herkend en ingerekend. Op het beeldmateriaal is duidelijk te zien hoe de Mobiele Eenheid, agenten te paard en reguliere politiemensen worden belaagd.

Voornamelijk voor aanvang van de wedstrijd Ajax-PSV liep het stevig uit de hand toen een grote groep ajaxaanhangers de confrontatie probeerde aan te gaan met de PSV-ers. De ME wist dit tijdig te voorkomen waarna de relschoppers zich tegen de politie keerden. Na diverse charges en zes arrestaties verliep de wedstrijd relatief rustig. Speciale videoteams maakten veel bruikbaar beeldmateriaal van de rellen. Met de aanhouding van deze verdachte heeft het onderzoeksteam de arrestatieteller op 21 gezet. Op de website van de politie Amsterdam-Amstelland staan enkele foto's van relschoppers die nog gezocht worden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.