Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht 05-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN Zondag 4 december kreeg de politie een melding dat een scooterbestuurder en een automobilist bij een verkeersongeval betrokken waren geraakt.

Omstreeks 20.25 uur wilde een 37-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Sluyterslaan zijn auto van een parkeervak de weg op rijden. De man zag een 18-jarige scooterrijder uit Nieuwegein, die over de rijbaan in de richting van de Richterslaan reed, over het hoofd. Beide mannen liepen door de botsing (onbekend) letsel op en zijn per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

De exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van zondag op maandag werd een verdachte van rijden onder invloed aangehouden. Omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten op het Hazenveld een 30-jarige bestuurder van een bestelbus uit Nieuwegein rijden. Zij controleerden hem op alcoholgebruik en het bleek dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en voor uitgebreide ademanalyse meegenomen naar het politiebureau. Hij had 440 ug/l in zijn lichaam. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vernielers aangehouden

IJSSELSTEIN Zondagavond 4 december kreeg de politie de melding dat een getuige op de Statensingel een verdachte van vernieling had aangehouden.

De getuige had de avond ervoor gehoord dat er tegen zijn vuilnisbak werd aangetrapt, waardoor deze beschadigd raakte. De volgende avond hoorde hij omstreeks 19.55 uur weer geluiden die leken op vernielingen. De man ging naar buiten en zag drie jongens die tegen een fiets stonden aan te trappen. De man kon één van de jongens, een 16-jarige IJsselsteiner, aanhouden en schakelde de politie in. Agenten achterhaalden de identiteit van de andere twee en verzochten de eveneens 16-jarige jongens uit IJsselstein naar het politiebureau te komen. Hieraan gaven zij gehoor en ze bekenden de vernielingen. In overleg met de ouders zullen de jongens een Haltstraf moeten ondergaan.