Politie Hollands Midden

Datum: 5 December 2005


---
Hillegom Burenruzie Een burenruzie op zaterdag 3 december, omstreeks 11.40 uur, op de Tongelaer heeft tot een aanhouding geleid. Een bewoonster van de Tongelaers is aangehouden nadat zij met een knuppel op een buurman heeft ingeslagen. De buurman heeft aan de mishandeling een gebroken arm overgehouden. De vrouw van de buurman en de man van de verdachte hebben eveneens met de ruzie te maken gehad. De politie probeert aan de hand van getuigenverklaringen de waarheid te achterhalen.

Katwijk Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van vrijdag 2 op zaterdag 3 december een alcoholcontrole gehouden op de Zeeweg. Ongeveer 500 bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Een 44-jarige Katwijker blies 450 ug/l en een 57-jarige Valkenburger blies 315 ug/l. Zij kregen beide een proces-verbaal.

Katwijk Inbraken in woningen In twee woningen aan de Prins Hendrikkade is vermoedelijk op vrijdag 2 december ingebroken. Via de centrale deur die toegang geeft tot appartementen zijn dader(s) binnengedrongen. Zij hebben de voordeur van twee appartementen opengebroken. Uit één appartement is onder andere een digitale camera gestolen. Uit de andere woning is nog niet bekend of er iets weg is. Beide eigenaren zullen aangifte doen van inbraak. De politie stelt een onderzoek in.

Katwijk Klap op de neus Een 20-jarige Rijnsburger heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Hij fietste op zondag 4 december, omstreeks 04.45 uur, op het fietspad van de Zeeweg met een aantal vrienden vanuit het centrum. Een bromfietser, met een meisje achterop, haalde hen in, maar dit gebeurde volgens de 20-jarige op een gevaarlijke manier. Een woordenwisseling volgde wat uiteindelijk leidde tot een handgemeen, waarbij de 20-jarige op zijn neus werd geslagen. De politie zet een onderzoek in naar de verdachte.

Noordwijk Verkeersongeval De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding tussen een fietser en een automobilist op de 's-Gravendijckseweg. Het ongeluk vond plaats op zondag 4 december, omstreeks 11.16 uur, net voor de rotonde met de Herenweg. Een 40-jarige fietser uit Noordwijk verleende geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende automobilist. De 41-jarige automobilist uit Wassenaar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is door het ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht.

Noordwijk Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 3 december het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Katwijk. De man reed rond 02.00 uur 127 km/uur op de Zwarteweg waar maximaal 60 km/uur is toegestaan Wanneer iemand meer dan 50 km/uur te hard rijdt, wordt altijd het rijbewijs ingevorderd. Bovendien bleek hij te hebben gedronken. De ademanalyse wees 525 ug/l uit. Hiervoor maakt de politie proces-verbaal op.

Noordwijk Onder invloed

De politie heeft zaterdag 3 december een 52-jarige vrouw uit Noordwijkerhout aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw reed rond 21.15 uur met stadslicht over de Nieuwe Offemweg. Ze blies 475 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Oegstgeest Woninginbraak In een woning aan de Hendrik Jesselaan is op zondag 4 december ingebroken. Inbreker(s) zijn via de achterzijde de woningen binnengekomen. Daarna hebben zij de woning doorzocht. Het is nog onbekend of zij iets mee hebben kunnen nemen. De bewoners van het pand hebben aangifte gedaan van woninginbraak bij de politie. De technische recherche van Politie Hollands Midden is ingeschakeld om de eventueel achtergelaten sporen te onderzoeken.

Oegstgeest Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 4 december het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Sassenheim. Deze reed rond 05.45 uur rechtdoor op een rotonde op de Laan van Oud Poelgeest. Hierdoor kwam hij bovenop de rotonde tot stilstand. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 790 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l of bij het veroorzaken van een ongeluk wordt altijd het rijbewijs ingevorderd. Bovendien bleek de auto niet verzekerd te zijn.

Voorhout Onder invloed

De politie heeft maandag 5 december een 34-jarige man uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie liet hem rond 02.30 uur op de Leidsevaart ter controle stoppen. De man blies 565 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Met de uitslag van 565 ug/l was hij bijna zijn rijbewijs kwijt geweest. Deze wordt vanaf 570 ug/l ingevorderd.

Warmond Banden lek gestoken, getuigen gezocht De politie is op zoek naar personen die iets verdachts gezien hebben op zaterdagavond 3 december. Op die avond zijn er van 15 auto's, 33 banden lek gestoken. Op de Beatrixlaan, de Oude Dam en de Burgemeester Ketelaarstraat werden auto's met lekke banden teruggevonden door de eigenaars. Een aantal daarvan hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en richt zich op het vinden van de verdachte. Heeft u iets gezien wat kan leiden naar de dader of bent u ook de dupe geworden, meldt u dan bij de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Leiden Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Klikspaanweg. De inbraak vond plaats op zondag 4 december tussen 16.00 en 22.45 uur. Via een opengebroken raam kwam men binnen. Uit de woning is een dvd-speler en een laptop gestolen.

Leiden Geweldsincidenten

Op zaterdag 3 december vonden vier geweldsincidenten plaats. Er werden 4 verdachten aangehouden. Twee zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De andere twee verdachten worden dinsdag 6 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Rond 02.30 uur kregen kamerbewoners aan de Lage Rijndijk het met elkaar aan de stok. Er werd daarbij met een keukenmes gedreigd. Twee Leidenaars van 33 en 34 jaar werden aangehouden. De 33-jarige wordt voorgeleid. In een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt kwam het, rond 02.50 uur, tot een schermutseling tussen twee Leidenaars van 18 en 20 jaar. Daarbij duwde en sloeg de 20-jarige die dan ook werd aangehouden. Bij een tankstation aan de Rijksweg A4 kregen een 24-jarige man uit Spijkenisse ruzie met zijn ex-vriendin, een 25-jarige vrouw uit Zaandam. Daarbij gaf de man de vrouw enkele klappen. De man liep vervolgens over de vluchtstrook weg waar de politie hem oppikte en aanhield. Hij wordt voorgeleid. Een 12-jarige jongen uit Leiden deed bij de politie aangifte dat hij bij een bushalte aan het Stationsplein was geschopt en geslagen door twee jongens. Dit gebeurde rond 18.20 uur. Vermoedelijk gebeurde dit naar aanleiding van een incident op de schaatsbaan aan de Vondellaan. Toen de jongen met een vriend naar huis fietste werden ze ingehaald door de jongens die vervolgens op hem insloegen. De verdachten van dit incident zijn nog niet aangehouden. De politie doet daar onderzoek naar.

Leiden Zedendelicten

De politie doet onderzoek naar drie zedendelicten die gebeurden in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december. Er werden drie studentes geconfronteerd met openbare schennis en aanranding. De politie sluit niet uit dat het hier gaat om één dader. Het signalement dat bij de incidenten van de man bekend is geworden vertoont namelijk veel overeenkomsten met elkaar. Rond 22.45 uur werd een bewoonster van een studentenhuis aan het Rapenburg geconfronteerd met een man die zich voor het raam aan het masturberen was. Ongeveer rond dezelfde tijd werd een studente op de Groenhazengracht lastig gevallen, beetgepakt en betast door een man. Rond 00.45 uur overkwam dit een studente op de Hogewoerd. Nadat de studente haar fiets voor het pand had neergezet liep de man de vrouw tot in de gang achterna en pleegde daar zijn delict. In alle gevallen liep de man na zijn daad weer snel weg. Uit het signalement dat van de man bekend is denkt de politie dat het hier gaat om een ongeveer 30-jarige 1.70 meter lange getinte Noord-Afrikaanse man met een redelijk breed postuur. Hij droeg een donker sportjack, model regenjas, tot over de heupen met op de mouwen twee dunne witte strepen en een donkere broek. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en extra in de buurt gesurveilleerd. Tot op heden ontbreekt van de dader ieder spoor.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 3 december het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige man uit Leiden. De politie sprak hem rond 23.15 uur op de Bachstraat aan op een kapot achterlicht. Vervolgens heeft de politie hem een blaastest laten afleggen. Hij blies 675 ug/l. De limiet is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd. Bovendien bleek de auto onverzekerd te zijn.

Leiden/Voorschoten Onder invloed

Zondag 4 december zag de politie een 51-jarige man uit Leiderdorp rond 04.30 uur op de Voorschoterweg een over de busbaan rijden. Even later nam hij op het Lammenschansplein de bocht over twee rijstroken heen. Hij blies 275 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zondag 4 december een 34-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 04.00 uur slingerend en met hoge snelheid over de Lammenschansweg. Op de Hooigracht kreeg hij een stopteken van de politie. De man blies 240 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zaterdag 3 december een 61-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed kort na middernacht slingerend over de Ketelmeerlaan en negeerde enige tijd het stopteken van de politie. Hij blies uiteindelijk 495 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zaterdag 3 december een 27-jairge man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie liet hem rond 03.15 uur ter controle stoppen op de Nieuwstraat. Hij blies 330 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Poging kraak pinautomaat

De politie heeft op maandag 5 december even na 03.30 uur een 25-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging diefstal van een pinautomaat in winkelcentrum de Ridderhof. Een getuige zag twee mannen de pinautomaat van de ABN-AMRO vernielen en belde de politie. Bij het zien van de politie renden de twee mannen weg in de richting van het Carmenplein. Daar reed net een tweede politiewagen. Een van de mannen rende weg in de richting van de parkeergarage. De andere rende richting de Burgemeester Bruins Slotsingel. De Alphenaar kon direct worden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De politie doet verder onderzoek naar deze dader.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woningen

Afgelopen weekend is ingebroken in vier woningen in Alphen. Vrijdagavond, 2 december, werden onder andere twee laptops weggenomen uit een woning aan de W.M. Offringalaan. Vermoedelijk betreft het hier een insluiping. In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december werd in een woning aan de Stationsstraat ingebroken. Daar werd, nadat een handtas met onder andere de autosleutel was weggenomen, geprobeerd de auto van de bewoners weg te nemen. Even voor 03.00 uur hoorde de bewoner twee personen bij zijn auto en zag dat de twee probeerden de auto te openen. De mannen gingen er vandoor toen de bewoner naar ze schreeuwde. De mannen wisten het huis binnen te komen door een bovenlicht te forceren. Later op de middag of de avond werd een woning aan de Oudshoornseweg bezocht door het dievengilde. Daar werd een deur geforceerd waarna er meerdere goederen zoals een televisie en een computer werden weggenomen. Zondag 4 december werden uit een woning aan de Kotter sieraden ontvreemd. De inbreker(s) wist(en) via een raam binnen te komen.

Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft zaterdag 3 december een 26-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rond 01.50 uur met hoge snelheid over de prins Bernhardlaan rijden en heeft hem op de Aarkade laten stoppen. Hij bleek geen rijbewijs te hebben; ook kon hij geen ander identiteitbewijs laten zien. Bovendien bleek hij te hebben gedronken; hij blies 320 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 3 december het rijbewijs van een 18-jarige Alphenaar ingevorderd. De politie had rond 03.00 uur een melding gekregen van geschreeuw op de Rosmolen. Daar aangekomen zag ze de man net met een vriend van hem in zijn auto wegrijden. Op de Korenmolen heeft de politie het tweetal laten stoppen. De bestuurder, de 18-jarige Alphenaar blies 700 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. De limiet is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Haastrecht Onder invloed tegen lantaarnpaal

De politie heeft zaterdag 3 december een 23-jarige man uit Haastrecht aangehouden. Deze reed rond 01.30 uur tegen een lantaarnpaal op de Provincialeweg West (N228). Deze lag hierdoor over het fietspad heen terwijl de auto total loss was. Hij bleek te hebben gedronken. Hij blies 330 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Woubrugge Snelheids- en alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van zondag 4 op maandag 5 december een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de provinciale weg N446. Twee automobilisten bleken te veel te hebben gedronken. Een 48-jarige man uit Leiderdorp blies 405 ug/l en een 57-jarige man uit Woubrugge blies 315 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Ze kregen een proces-verbaal. Zes mensen reden te hard en kregen direct een bekeuring aangezegd. Het RVHT controleerde ter hoogte van de begraafplaats waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt. Een 27-jarige Alphenaar reed hier 104 km/uur en moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij meer dan 50 km/uur te hard reed. Verder kregen vier automobilisten een bekeuring omdat zij geen gordel droegen, één kreeg een bekeuring omdat hij een inhaalverbod negeerde, één persoon reed zonder rijbewijs en één persoon kon zich niet legitimeren.

Boskoop Insluiping in woning

De politie doet onderzoek naar een insluiping in een woning aan de Zuidwijk. Dit gebeurde op vrijdag 2 december rond 17.00 uur. De bewoonster stond plotseling oog in oog met de insluiper, een ongeveer 17-jarige jongen. Hij vroeg de vrouw of er werk was op de kwekerij. Nadat ze hem verteld had dat dit niet het geval was vertrok hij. Even later ontdekte de vrouw dat haar slaapkamer doorzocht was. Voor zover nu bekend is er niets gestolen.

Gouda Geweldsincidenten

Op zaterdag 3 en zondag 4 december vond er een geweldsincident plaats. Er vielen twee gewonden. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Op zaterdag fietsten een moeder met haar 16-jarige dochter over de Han Hollanderweg. Daar werden de twee gesneden door een automobiliste. Toen de vrouwen haar op haar weggedrag aanspraken ontstond er ruzie waarbij klappen vielen. Daarbij sneuvelde ook een brief van de dochter. Op zondag rond 01.20 uur werd de politie geroepen bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Markt. Binnen was er ruzie ontstaan, was er met glas gegooid en geslagen. Buiten trof de politie twee personen aan die verwondingen hadden aan een arm en het gezicht. Een duidelijk beeld van het incident kreeg de politie op dat moment niet. De politie doet daar onderzoek naar. De personalia van de betrokkenen is op dit moment nog niet bekend.

Gouda Inbraak in woningen

In het weekend van vrijdag 2 tot zondag 4 december is ingebroken in acht woningen. In de meeste gevallen wist men de huizen binnen te komen via het raam door deze te forceren. In een enkel geval werd het raam ingegooid. Bij één van de woningen werd de voordeur geflipperd. Uit de woningen werden sieraden, geld, een fotocamera's weggenomen. Een weggenomen tas werd later door buurtbewoners teruggevonden. Enkele spullen die in de tas zaten ontbreken nog. De bewoners van een woning aan de Vinkeveldpoldersingel vonden ook hun weggenomen terug. De auto werd aangetroffen aan het Kale Jonkerpad. Inbrekers wisten in een woning aan de Hertzogstraat binnen te komen via een niet afgesloten keukendeur. Vervolgens werden er mobiele telefoons buitgemaakt. Bij een tiende woning is het bij een poging inbraak gebleven. Ook hier heeft men geprobeerd het huis binnen te dringen via een raam.

Gouda Aanhouding na bedreiging

De politie heeft zaterdag 3 december een 16-jarige Gouwenaar aangehouden. De Gouwenaar en twee anderen vielen op de hoek Ridder van Catsweg/ Blommesteinsingel twee plaatsgenoten lastig toen deze naar huis wilden fietsen. Een 24-jarige man werd geduwd waardoor hij ten val kwam. Vervolgens werd hij evenals een vriend van hem bedreigd met een mes. De 24-jarige man liep een wondje op in zijn gezicht. De twee vrienden konden hierna wegfietsen en hebben de politie gebeld. Deze wisten op aangeven van de vrienden één van de drie jongens aan te houden. De jongen die daadwerkelijk met het mes gedreigd heeft wist te ontkomen. De politie doet verder onderzoek naar de andere daders.

Gouda Vervelende stappers aangehouden De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december twee Gouwenaren van 19 en 23 jaar aangehouden nadat zij zich vervelend hadden gedragen in een uitgaansgelegenheid op de Vest en twee medewerkers hadden geslagen c.q. gebeten. De twee werden verzocht de zaak te verlaten, maar dit weigerden zij. Nadat het de medewerkers van de zaak gelukt was hen buiten te zetten sloeg één van de Gouwenaren één van de medewerkers in het gezicht. Een andere medewerker werd gebeten. De ingeseinde politie hield de twee ter plaatse aan.

Moordrecht Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft vrijdag 2 december het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige man uit Moordrecht. De politie zag hem slingerend rijden waarbij hij bijna twee ongelukken veroorzaakte. De politie heeft hem tegen middernacht staande gehouden waarna bleek dat de man gedronken had. De man blies 1430 ug/l. De limiet is 220 ug/l; vanaf 570 wordt het rijbewijs ingevorderd.

Ouderkerk a/d IJssel Woninginbraak

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Groeneboom. De inbraak vond plaats op zaterdag tussen 15.00 en 21.30 uur. Een deur werd opengebroken. Voor zover nu bekend is zijn uit de woning sieraden gestolen.

Waddinxveen Inbraak in woningen

Zondag 4 december werd in een woning aan de Beethovenlaan ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door een deur te forceren. Vervolgens werd een aantal bankpassen gestolen. In een naastgelegen woning heeft men ook geprobeerd binnen te komen. Alhoewel de deur werd geforceerd is het de inbreker(s) niet gelukt. Vrijdag 2 december werd in de vooravond ingebroken in een woning aan de Stationsstraat. Nadat een deur werd opengebroken heeft men de woning doorzocht en vervolgens sieraden meegenomen.

Waddinxveen Onder invloed

De politie heeft zondag 4 december een 39-jarige man uit Lopik aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 01.30 uur bijna achterop een politiewagen op de A20 maar wist op het laatste moment nog op tijd te remmen. Op de A12 heeft de politie de man laten stoppen voor een blaastest. De man blies 395 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --