Gemeente Arnhem

Wisselbeker voor medi@trefpunt Presikhaaf
De gemeente Arnhem beloont het Medi@trefpunt Presikhaaf voor haar activiteiten voor de wijk en zet de vrijwilligers in het zonnetje. De beloning bestaat uit een wisselbeker. De uitreiking hiervan vindt plaats door wethouder Rob Gast op 5 december 2005 tussen 10.00 en 11.00 uur in buurtcentrum De Overkant in Presikhaaf (Bethaniënstraat 242).
Een mooie aanleiding voor wethouder Rob Gast om nog eens een bezoek te brengen aan deze wijk. Eerder (2003) was de wethouder al aanwezig bij het 3-jarig bestaan van het medi@trefpunt. Zie ook www.presikhaafnet.nl

Nieuwsbrief op maat: ArnhemMail
Wethouder Gast grijpt de bijeenkomst aan om te vertellen over ArnhemMail. Deze gemeentelijke nieuwsbrief op maat stelt inwoners, bedrijven en andere geïnteresseerden, in de gelegenheid om aan te geven welke informatie ze van de gemeente per mail willen ontvangen. ArnhemMail wordt iedere week, op de woensdag, digitaal verstuurd. De nieuwsbrieven worden geheel afgestemd op de behoefte van de abonnee. Wilt men weet hebben van alle aanvragen voor kapvergunningen uit de eigen wijk? Of wil men op de hoogte gehouden worden van alle evenementen in de stad? Dat kan! Tijdens de bijeenkomst maandagochtend kunnen de aanwezigen zich direct abonneren op de digitale nieuwsbrief. In het internetcafé zijn computers beschikbaar en kan direct gekeken worden hoe het werkt.

24x7
De nieuwe media van de gemeente zijn geheel afgestemd op de behoefte van de moderne mens. Zo is het dit jaar mogelijk geworden om direct zaken te doen met de gemeente via www.arnhem.nl. Mensen hoeven niet meer naar het stadhuis om zaken te regelen, maar kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week al enkele zaken regelen met de gemeente. Door middel van een wachtwoord kan de gebruiker onder andere een uittreksel GBA aanvragen (en betalen), een hond aan- of afmelden voor de belasting of een verhuisbericht doorgeven.

Arnhem, 5 december 2005