Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 22 november 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 15 november 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Arbeidsvoorwaardenakkoord 2004-2005.
Toelichting:
Het arbeidsvoorwaardenakkoord voor het gemeentepersoneel is op 14 oktober jl. definitief vastgesteld. Overigens is nog niet op alle punten overeenstemming bereikt. De definitieve wijzigingen houden verband met aanpassing van de gemeentelijke salarissen per 1 juni 2005 (verhoging met 1%) en loondoorbetaling tijdens ziekte per 1 januari 2006 (aanpassing hoogte loondoorbetaling, verrekening bijverdiensten tijdens ziekte en herplaatsing tijdens ziekte na twee jaar). Ambtelijk advies:

1. te besluiten zoals in het arbeidsvoorwaardenakkoord van 14 oktober jl. is vastgesteld en de daaruit voortvloeiende wijzigingen van de CAR/UWO laten ingaan;
2. de Ondernemingsraad hierover schriftelijk informeren;
3. het personeel van uw besluit op de hoogte brengen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Verzoek van de bewoner van Jacob van Gaesbeeklaan 12 om handhavend op te treden tegen de erfafscheiding tussen nr. 10 en 12 die minimaal afwijkt van de bouwvergunning. Toelichting:
Er is sprake van een minimale afwijking van de bouwvergunning. In plaats van dat de schuttingbladen tussen de palen zijn geplaatst, zijn ze er tegen aan geplaatst. De bouwvergunning wordt hier op aangepast. Bestuursorganen hebben in beginsel een plicht om handhavend op te treden. Slechts onder bijzondere omstandigheden mag van het bestuursorgaan worden gevergd dit niet te doen. Dit kan zich voordoen indien concreet zicht op legalisering bestaat. Van concreet zicht op legalisering is in casu sprake. Handhavend optreden ligt derhalve niet in de rede. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt niet handhavend op te treden tegen de kleine afwijking van de bouwvergunning. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een woonhuis, Laan van Binnenrust 23 te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. De sector wordt verzocht intensief de controleren op herbouw binnen het uitgangspunt, dat historische panden binnen het beschermd dorpsgezicht zoveel mogelijk worden geconserveerd.

---


3. Aanwijzing toezichthouders.
Toelichting:
De bevoegdheden van toezichthouders op de uitvoering van wettelijke taken zijn op dit moment niet goed geregeld. Dit kan problemen veroorzaken bij de feitelijke uitoefening van het toezicht. Daarom wordt geadviseerd bovengenoemde personen formeel aan te wijzen als toezichthouder. Ambtelijk advies:
Marcel Brugman (gedetacheerd vanuit gemeente De Ronde Vemen), Ronald Rondaij (gemeente Abcoude), Aaldrik Hulshof en Martijn Middelbos (bieden van de Milieudienst NWU) aanwijzen als toezichthouder van de gemeente Abcoude.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Uitspraak Afdeling bestuursrechtspraak inzake verzet tegen niet-ontvankelijkverklaring beroep tegen ontgrondingsvergunning provincie nr 1376 Stationsgebied Hollandse Kade. Toelichting:
Tegen de niet-ontvankelijkverklaring van het beroep tegen de Ontgrondingsvergunning van de provincie voor het gebied Hollandse Kade-Stationsgebied is verzet aangetekend. Bij uitspraak van 11 november 2005 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak het verzet ongegrond verklaard. Ambtelijk advies:
Uitspraak voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Verzoek om medewerking van G. van Schaick voor verdere ontwikkeling van zijn bedrijf voor het houden en africhten van paarden aan Voetangelweg 2 te Abcoude. Toelichting:
Het huidig gebruik en de opstallen zijn niet geheel in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan. Tegen deze situatie is jaren niet opgetreden. Er zijn op dit moment geen zwaarwegende argumenten aan te voeren die handhaving alsnog rechtvaardigen. De ontwikkeling zoals Van Schaick die voorstaat is niet in strijd met het Streekplan 2005-2015. Gezien de ligging van de gronden zijn deze niet geschikt voor een duurzame grondgebonden landbouw functie. Mede gezien het advies van de Milieudienst staat zover nu is te overzien niets de gevraagde medewerking in de weg. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de heer Van Schaick te berichten dat uw college bereid is medewerking te verlenen aan de door hem voorgestelde ontwikkeling en hem uit te nodige deze plannen verder uit te werken. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Mandaat verlenen aan de directeur van de Milieudienst Noord-West Utrecht ten behoeve van de handhaving van de vuur-werkregelgeving.
Ambtelijk advies:
Mandaat verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Stand van zaken bestemmingsplan Hollandse Kade-Stationsgebied; standpunt college over aantal bouwlagen.
Toelichting:
Op 9 november heeft de raadscommissie VROM de conceptzienswijzennota van het college (reactie op de ingediende zienswijzen) besproken. Van de 4 aanwezige fracties pleiten er twee voor lagere bebouwing dan thans voorzien, terwijl 1 fractie op z'n minst onderzoek wenst naar de consequenties van lagere bebouwing. Om e.e.a. stedenbouwkundig, architectonisch en financieel inzichtelijk te maken is studie nodig. Het college zal zich ook een oordeel moeten vormen over de uiteindelijke bouwhoogte, waardoor commissiebehandeling op 30 november en raadsbehandeling in december niet meer mogelijk is.
Ambtelijk advies:
Naar aanleiding van zienswijzen en commissiebehandeling standpunt innemen over maximale aantal bouwlagen en commissie informeren over gewijzigde planning. B&W-besluit:
Wordt een week aangehouden. Wethouder Van den Heerik heeft geen behoefte aan aanhouding. Zij meent dat het huidig plan onverkort in de gemeenteraad moet worden gebracht.
---


8. Reactie gemeenteraad Trajectnota MER/Benuttingsmaatregelen A2. Toelichting:
De inhoud van de af te geven reactie aan Rijkswaterstaat zou moeten inhouden dat antwoord gegeven wordt op de door haar gestelde 3 vragen inhoudende dat de Alternatieven 'Verbredingsvariant en het Meest Milieuvriendelijk Alternatief de voorkeur hebben, mits de effecten voor toenemend sluipverkeer op het grondgebied van Abcoude nader worden onderzocht en dat de benuttingsmaatregelen niet mogen leiden tot verslechtering van de luchtkwaliteit c.q. overschrijding van de normstelling van het Besluit Luchtkwaliteit. Daarnaast moeten geluidswerende voorzieningen getroffen worden bij Baambrugge en maatregelen bij Abcoude afgestemd worden op de nieuwe waarden. Ambtelijk advies:
De gemeenteraad voorstellen aan Rijkswaterstaat een reactie af te geven ten aanzien van de Trajectnota MET/Benuttingsmaatregelen rijksweg A2. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W willen benadrukt zien, dat de gemeente wordt betrokken bij de vormgeving c.q. materiaalkeuze van de geluidswal Ook moet sprake zijn van een "en/en" situatie met betrekking tot de hoogte van de geluidswal en dubbellaags Zoab. Overigens zal de HID Rijkswaterstaat worden uitgenodigd voor een overleg in het college.


---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Bezwaarschrift tegen het kappen van een boom bij Waardassackerstraat 40 te Abcoude. Toelichting:
Op 24 augustus 2005 is een kapvergunning verleend voor een sierkers nabij Waardassackerstraat 40. Betrokkenen hebben op 1 november 2005 een bezwaarschrift ingediend, omdat betrokkenen van mening zijn dat de boom gezond is. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift was toen al verlopen. Er is geen sprake van een verschoonbare termijnoverschrijding. Op 9 november 2005 heeft de heer Bakker betrokkenen aangetoond dat de boom daadwerkelijk ziek is en aan vervanging toe is.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aangaan geldlening ter financiering van gronden Abcoude-Zuid. Toelichting:
Voor de aankoop van de gronden in Abcoude-Zuid is een geldlening aangetrokken. Deze geldlening wordt contractueel op 8 december 2005 afgelost. De planning van de ontwikkeling van deze locatie is dat over 2 a 3 jaar inkomsten uit grondverkopen van deze locatie kunnen worden ontvangen. Daarom is tot dat moment een nieuwe geldlening nodig. Ambtelijk advies:
In te stemmen met het aantrekken van een geldlening van 3.685.000, voor de duur van 3 jaar, met de mogelijkheid tot tussentijdse afkoop.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Belastingverordeningen 2006.
Toelichting:
Aanpassingen, van hoofdzakelijke de tarieven, van de belastingverordeningen. Ambtelijk advies:
De gewijzigde belastingverordeningen te laten vaststellen in de raadsvergadering van 22 december 2005.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 29 november 2005. De secretaris, de burgemeester,


---