Gemeente Reiderland


Meer Blauwe Stad heet voortaan Oldambtmeer
05 december 2005

Onder grote belangstelling van omwonenden is zaterdag 3 december jl. ook het noordelijke gedeelte van het meer van de Blauwe Stad onder water gezet. De burgemeesters Vlietstra (Winschoten) en Horseling (Reiderland), - burgemeester Jonkman (Scheemda) was vanwege ziekte verhinderd - hebben met een simpele beweging een schotje weggehaald waardoor het noordelijke gedeelte nu ook langzaam vol gaat lopen.

Bij deze gelegenheid maakte Jan Postema, directeur van de Blauwe Stad, bekend dat het meer voortaan het Oldambtmeer heet. De Gemeenschappelijke Regeling (een vertegenwoordiging van de drie gemeenten) heeft hier recentelijk een besluit over genomen.

Schatkist en Goedheiligman
Een informeel programma was speciaal voor deze middag samengesteld en niemand minder dan Sint en Piet verwelkomden per boot de grote getale aanwezigen en vooral de kindertjes. Met instructies van de Goedheiligman werd de grote schatkist - waarin omwonenden tijdens de laatste wandeling op de bodem van het meer op 7 en 8 mie jl. hun wensen in hadden gelegd - te water gelaten. De schatkist ligt nu voorgoed op de bodem van het meer en zal wellicht later ooit nog eens worden opgedoken.

Blauwe Lint
Voor de ondernemers van het Blauwe Lint was het een speciale dag. Met de inlaat van het water komen de dorpen Oostwold en Midwolda nu ook aan het water te liggen. Met alle mogelijke kansen op toeristisch/recreatief gebied van dien. Rob Heilijgers, voorzitter van de ondernemers van het Blauwe Lint, symboliseerde de samenwerking op dit gebied door met al GÇzijnGÇÖ ondernemers - toepasselijk gekleed in blauwe overalls - een menselijke keten te vormen op de nooddijk. Een teken van hechte samenwerking op een goede toekomst.