Zestigduizendste lid Waarschuwingsdienst

Ictu

PERSBERICHT

Snelle groei gebruik Waarschuwingsdienst door computergebruikers

60.000ste lid voor Waarschuwingsdienst

DEN HAAG, 5 december 2005 De Waarschuwingsdienst van de Nederlandse overheid die particulieren en het midden- en kleinbedrijf waarschuwt voor computerincidenten, verwelkomde vandaag haar 60.000ste deelnemer. Hiermee is een ongekende groei gerealiseerd sinds de oprichting van de Waarschuwingsdienst in februari 2003. Het merendeel van de leden zijn particulieren, een grotere deelname van ondernemers wordt nagestreefd.

De Waarschuwingsdienst waarschuwt computergebruikers en kleinbedrijf tegen computervirussen en lekken in software. De Waarschuwingsdienst plaatst haar waarschuwingen tegen virussen, wormen en kwetsbaarheden in software op www.waarschuwingsdienst.nl. Als er sprake is van een grote virusuitbraak of als er een ernstige kwetsbaarheid in software is gevonden, verstuurt zij gratis waarschuwingen per e-mail en sms. In de nieuwsbrief van de Waarschuwingsdienst staat achtergrondinformatie over ICT-veiligheid en alle waarschuwingen van de afgelopen maand. Ook praktische adviezen over het beveiligen van de eigen computer komen hierin aan de orde.

Vandaag meldde zich de 60.000ste deelnemer voor de zogenoemde email alerts. Daarnaast kunnen de deelnerms de waarschuwingen (ook) per sms krijgen en er zijn circa 20.000 abonnees op de maandelijkse nieuwsbrief.
.
De Waarschuwingsdienst wil thuisgebruikers en kleinere ondernemingen bewust maken van de risico s die slechte beveiliging van computers en software met zich mee kan brengen. De Waarschuwingsdienst is een dienst van het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid, GOVCERT.NL.

Zie ook: www.waarschuwingsdienst.nl en www.govcert.nl

Bijgaande foto: general manager van GOVCERT, mevrouw Hedy van der Ende feliciteert de 60.000e deelnemer, de heer Wilbert Lammers uit Den Bosch.


Noot voor de redactie,