Politie Zuid-Holland-Zuid

05/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-12-2005 - Persberichten District I

VERDACHT
ZWIJNDRECHT De politie heeft op zondagmorgen 4 december drie mannen van 22 (uit Papendrecht), 29 (uit Alblasserdam) en 33 jaar (uit Zwijndrecht) aangehouden op de H. Kamerlingh Onnesstraat in Zwijndrecht. Surveillerende agenten zagen hoe de bestuurder van de auto waarin het drietal zat een doodlopend straatje inreed. De indruk ontstond dat het drietal niet gecontroleerd wilde worden. De politie controleerde de inzittenden wel en trof bij de 29-jarige een betonschaar aan. Het drietal werd aangehouden. Bij fouillering kwamen ook nog xtc-pillen tevoorschijn bij de 22-jarige. Na de auto onderzocht te hebben, kwamen daar ook nog 79 xtc-pillen uit tevoorschijn evenals een vlindermes. De auto bleek van de 33-jarige. De mannen zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

ONTZEGGING RIJBEVOEGDHEID
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 4 december een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politie zag de man in de auto rijden op de Brouwersdijk terwijl de bestuurder een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Hij werd aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIENSTHOND SJORS VINDT 141 FLESJES PARFUM TERUG DORDRECHT De politie kreeg in de vroege morgen van maandag 5 december omstreeks 02.30 uur de melding van een inbraak in een winkel aan de Voorstraat. De politie ging er direct op af maar trof de inbrekers niet (meer) aan. Diensthond Sjors van de politie Zuid-Holland-Zuid verrichte wel goed werk; hij vond de buit terug, 141 flesjes parfum. Het dier vond dit in een doodlopende straat achter De Waag. De buit is veilig gesteld en zal worden onderzocht door de technische recherche. De eigenaar van de winkel doet aangifte.