Gemeente Zevenaar


Week 49, 5 tot 12 december 2005

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WONINGWET
Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 47/2005:


* Rivierweg Lathum, plaatsen GSM antennemast t.b.v. mobiele telefonie;

* Kardinaal de Jongstraat 2 Zevenaar, Bizetstraat 1 Zevenaar, Guido Gezellestraat 42 Zevenaar
Platanenlaan 1 Zevenaar, plaatsen zuil met naam en logo school

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 47/2005:
- Masiusplein, dr. Honigstraat, Nieuwe Doelenstraat Zevenaar, oprichten winkels en met appartementen;

- Westeinde 101 Zevenaar, vergroten schoolgebouw

KAPVERORDENING ZEVENAAR 1987

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 47/2005:

- Ds. J.A. Visserstraat 50 Lathum, kappen 3 berken

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Aanvragen vrijstelling bestemmingsplan
Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Methen 1988' voor het gedeeltelijk veranderen en vergroten van de woning op perceel De Gasperistraat 14 te Zevenaar;

om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000' voor het uitbreiden van de woning Beekseweg 16 te Babberich;

om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Zevenaar - Centrum' voor veranderen en verbouwen van een horecapand tot woonhuis op perceel Molenstraat 4 te Zevenaar.

Het college is voornemens deze vrijstellingen te verlenen.

Ter inzage
De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 8 december a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

GRATIS NEDERLANDSE IDENTITEITSKAART VOOR 14-JARIGEN

Met ingang van 1 januari 2005 is de Wet op de identificatieplicht (WID) uitgebreid. Vanaf die datum dient iedereen van 14 jaar en ouder zich (in de wet genoemde gevallen) te kunnen identificeren met bijvoorbeeld een paspoort, Nederlandse Identiteitskaart (NIK) of rijbewijs.
Voor een 14-jarige wordt in veel gevallen in plaats van een paspoort voor een NIK als identificatiedocument gekozen. Echter het voldoen aan deze verplichting uit de WID en daarmee de aanschaf van een NIK brengt kosten met zich mee.
Het kabinet heeft daarom besloten aan jongeren die op of na 1 januari 2006 de leeftijd van 14 jaar bereiken, éénmalig een gratis NIK te verstrekken.

Voor het verkrijgen van een gratis NIK gelden de volgende voorwaarden:

Het aanvragen van een gratis NIK is mogelijk vanaf acht weken vóórdat de 14-jarige leeftijd wordt bereikt, echter niet eerder dan 1 januari 2006;

Na het bereiken van de 15-jarige leeftijd is het niet meer mogelijk om in aanmerking te komen voor een gratis NIK;

Ook jongeren die al een NIK tegen betaling hebben aangeschaft, hebben recht op een gratis NIK als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:

* De aanvrager moet als ingezetene ingeschreven zijn in een gemeentelijke basisadministratie (GBA);

* De aanvrager moet 14 jaar zijn dan wel binnen acht weken 14 jaar worden;

* De aanvrager mag niet eerder een gratis NIK hebben ontvangen.

In tegenstelling tot eerdere berichten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken wijzen wij u erop dat de regeling uitsluitend betrekking heeft op personen die op of na 1 januari 2006 de leeftijd van 14 jaar bereiken. Dit houdt in dat alleen personen geboren op of na 1 januari 1992 recht hebben op verstrekking van een gratis NIK Vanaf 2006 ontvangen jongeren vlak voor hun 14e verjaardag automatisch een brief van de gemeente met daarin informatie over de gratis NIK. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling burgerzaken van deze gemeente, telefonisch te bereiken op nummer 0316-595259.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN
Raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 7 DECEMBER 2005 in het gemeentehuis (raadzaal)
Aanvang: 19.30 uur
Agenda

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Rondvraag

4. Inspraak
Onderwerpen commissieagenda

5. Vaststellen projectprogramma Zevenaar-Oost
6. Vaststellen bestemmingsplan Rhederlaag

7. Vaststellen marktverordening Zevenaar 2005

Raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 8 DECEMBER 2005 in het gemeentehuis (raadzaal)
Aanvang: 19.30 uur
Agenda

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Rondvraag

4. Inspraak
Onderwerpen commissieagenda

5. Jaarplan Openbare Orde, Veiligheid en Leefbaarheid
6. Aanpassingen verordeningen belastingen en rechten 2006
7. Controleprotocol

8. Notitie KAN "Hoe werkt de regio"

WELSTANDSCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 12 december 2005 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

STREEKCOMMISSIE RIVIERENGEBIED OOST
Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben de Streekcommissies Rivierengebied Oost ingesteld. Deze commissie zullen Gedeputeerde Staten gaan adviseren over de gewenste kwaliteit van het landelijk gebied. Om de gewenste kwaliteit te bereiken zijn gelden beschikbaar. Projecten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het landelijk gebied kunnen worden gesubsidieerd met deze gelden.

De streekcommissie Rivierengebied Oost vergadert vier keer per jaar. De vergaderingen zijn openbaar, tenzij anders vermeld. U bent van harte welkom!

De eerstvolgende vergadering van de Streekcommissie Rivierengebied Oost is op

14 december 2005 in de raadzaal van het gemeentehuis in Ubbergen (Rijksstraatweg 139 te Beek-Ubbergen). U kunt vanaf 9.30 uur de vergadering bijwonen. De agenda luidt als volgt:

Opening en mededelingen

Verslag van de vergadering van 12 oktober 2005

Ingekomen en verzonden stukken

Projectenlijst 2005, de december-tranche

Stand van zaken nationaal Landschap

Stukken ter kennisname

Rondvraag

Sluiting

De agenda en de te behandelen stukken kunnen worden geraadpleegd en gedownload van de provinciale website
www.gelderland.nl/plattelandsontwikkeling-rivierengebied.

Het werkgebied van de streekcommissie Rivierengebied Oost omvat de gemeenten Arnhem (zuid), Beuningen, Groesbeek, Heumen, Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Overbetuwe, Rijnwaarden, Ubbergen, Wijchen en Zevenaar.

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS
De openbare vergadering van de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers wordt gehouden op 15 december 2005, van 9.30 tot 12.30 uur in het Gemeentehuis van Rijnwaarden, Markt 5 te Lobith Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:


* Presentaties Gebiedsgebonden perspectief' en Toeristisch Activiteiten Programma'

* Reconstructieplan Achterhoek en Liemers: terugmelding stand van zaken procedure

* Uitvoeringsprogramma Achterhoek en Liemers: overzicht uitvoering 2002-2005, stand van zaken uitvoering 2005-2006, stand van zaken voorbereidingen uitvoeringsprogramma 2007-2013.

De agenda, het verslag en agendapunten zijn ook vanaf 5 december 2005 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

REGIONALE BRANDWEERACTIE: KIJK TIJDENS HET WINKELEN EENS ROND Op zaterdag 10 december verzorgen bijna alle brandweerkorpsen van Gelderland Midden een grote voorlichtingsactie die gericht is op het winkelend publiek.

De brandweer van Zevenaar staat van 10.00 uur tot 17.00 uur met een auto en stand op het Raadhuisplein. Zij vragen het winkelend publiek even stil te staan bij hun eigen veiligheid. Weet men wel wat te doen in een erg druk en vol warenhuis? Wat betekenen toch de bordjes bij deuren en trappenhuizen? In het hele centrum wordt een vragenlijst/ puzzellijst uitgereikt. De ingevulde lijst kan worden ingeleverd bij de informatiestand waar een kleine attentie wordt weg gegeven. Kijk voor meer informatie ook op de website: www.waarwachtjijop.nl.

BESLUITEN

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunning week 47/2005:

- Schubertstraat 9 Zevenaar, vergroten woning

MONUMENTENVERORDENING ZEVENAAR
Verleende gemeentelijke monumentenvergunning week 46/2005:
- Dorpstraat 35 Babberich, vernieuwen voorgevel

BOUWVERORDENING ZEVENAAR
Verleende sloopvergunning week 47/2005:

- Zonegge 24-02 Zevenaar, slopen opstal

WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders van Zevenaar hebben op 29 november 2005 besloten de milieuvergunning, verleend op 21 december 2004, inzake distilleerderij Toorank, gevestigd Edisonstraat 80, 76 en 68 6902 PK Zevenaar, in te trekken.

Ter inzage

Het intrekkingbesluit wordt op 7 december 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Het kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de termijn om beroep in te stellen. Voor informatie kan contact worden opgenomen met de heer Th. Goes, medewerker van de afdeling Handhaving, doorkiesnummer (0316) 595 221.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kunnen belanghebbenden bij de Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen dit intrekkingbesluit.

DRANK- & HORECAWET


* de heer G.J.A. van den Enk, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens het bedrijfsfeest van Dachser Transport op zaterdag 26 november 2005 van 11.00 20.00 uur op het perceel Hengelder 44 te Zevenaar;

* de heer G. Staring, ontheffing voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken tijdens de Sylvesterparty op 1 januari 2006 van 03.0 05.15 uur in sporthal Lentemorgen in Zevenaar

WINKELTIJDENWET


* Bruna Hansman, ontheffing om geopend te zijn voor het publiek in de nacht van 18 op 19 november 2005 van 00.00 01.00 uur

WEGENEVERKEERSWET


* Opheffen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken XL-TN - 41 bij het perceel De Hooge Bongert 101 te Zevenaar

KAPVERORDENING ZEVENAAR 1987


* de heer A.H. Aaldering, vergunning voor het kappen van 2 zilverberken op het perceel Bettestraatje 5 te Zevenaar; aan deze vergunning is een herplantplicht verbonden van 1 boom;
* DGTW Directie Noord, vergunning voor het kappen van 1 sorbus op het perceel Reisenakker 4 te Zevenaar; aan deze vergunning is een herplantplicht verbonden van 1 boom;

* Provincie Gelderland Achterhoek, vergunning voor het kappen van 1 inlandse eik op het perceel Dorpstraat 15 te Babberich; aan deze vergunning is een herplantplicht verbonden van 1 boom;

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2000 ZEVENAAR


* Carnavalsvereniging De Toetenburgers, vergunning voor het plaatsen van 10 aankondigingborden en het ophangen van 4 spandoeken in de periode van 1 t/m 12 november 2005 (presentatie stadsprins), in de periode van 6 t/m 20 november 2005 (pronkzitting) en in de periode van 15 t/m 29 juli 2006 (Breulyfeest); tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 10 aankondigingborden en het ophangen van 3 spandoeken in de periode van 14 t/m 28 februari 2006;

* Direct Dialogue Fundraising, vergunning voor het houden van donateurwervings- en promotieacties in Zevenaar op 25 november, 10, 17 en 23 december 2005;

* Scouting Andreas en Cuneragroep, vergunning voor het organiseren van een vossenjacht op het Raadhuisplein te Zevenaar op zondag 27 november 2005 van 13.00 15.30 uur;

* Nationale Postcode Loterij, vergunning voor het plaatsen van een ijsbeker op de openbare weg ter hoogte van het perceel Vondellaan 35 te Zevenaar in de periode van 28 november t/m 11 december 2005; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van een ijsbus op de openbare weg ter hoogte van het perceel Vondellaan 35 te Zevenaar op zaterdag 10 december 2005;

* Rotary Duiven, vergunning voor het plaatsen van 25 aankondigingborden in de gemeente Zevenaar in de periode van 30 november t/m 12 december 2005;

* Fonds Verstandelijk Gehandicapten, doorlopende collectevergunning om te collecteren in de gemeente Zevenaar in de periode die jaarlijks wordt toegewezen op het rooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving;

* de heer C. Groenen, vergunning voor het plaatsen van een kerstboom op het grasveld aan de Smetanastraat te Zevenaar ter hoogte van de huisnummers 11 en 12 in de periode van 10 december 2005 t/m 7 januari 2006;

* de heer L Aydin, vergunning voor het organiseren van de Sylvesterparty op 1 januari 2006 van 00.30 05.30 uur in sporthal Lentemorgen in Zevenaar; tevens is vergunning verleend voor het ophangen van 3 spandoeken in de periode van 19 december 2005 t/m 1 januari 2006;

* Carnavalsvereniging Paljas, vergunning voor het ophangen van een spandoek in de Grietsestraat te Zevenaar, ter hoogte van bakker Godschalk, in de periode van 2 t/m 13 januari 2006, 30 januari t/m 12 februari 2006en 13 t/m februari 2006; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 4 aankondigingborden in de periode van 2 t/m 13 januari 2006 en 13 t/m 25 februari 2006;
* Carnavalsvereniging Schuumkoppen, vergunning voor het ophangen van 5 spandoeken en het plaatsen van 15 aankondigingborden in de periode van 15 februari t/m 1 maart 2006

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Woensdag 7 december
Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan basisscholen Carrousel en De Wissel
Donderdagavond 8 december
Stegeslag/Roodwilligen
carnavalsvereniging Schuumkoppen
Zaterdag 10 december
Oud Zevenaar
harmonie Sint Martinus
Zaterdag 10 december
Ooij/Zuidspoor
carnavalsvereniging Schuumkoppen
Maandag 12 december
Methen
Scouting Andreas&Cunera
Dinsdagavond 13 december
Lentemorgen 1/Zonegge 7-14
carnavalsvereniging Griethtreejers
Woensdag 14 december
Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,
't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/ Hooge Bongert schutterij Sint Andreas
Woensdagavond 14 december
Heerenmäten
harmonie Sint Franciscus

JAN BERENS PRIJS

Op 7 december a.s. de Dag van de Vrijwilliger wordt voor de tweede maal de Jan Berens Prijs uitgereikt.

De Jan Berens Prijs is een jaarlijks toe te kennen onderscheiding ter honorering en/of stimulering van prestaties van Zevenaarse personen of instellingen, die zich op bijzondere wijze en op vrijwillige basis verdienstelijk hebben gemaakt op sociaal maatschappelijk en cultureel gebied binnen de gemeente Zevenaar.

Deze prijs is vernoemd naar Jan Berens, die gedurende een aantal jaren als politicus en bestuurder veel voor de Zevenaarse samenleving heeft betekend. Zijn publieke optreden als bestuurder in veel Zevenaarse organisaties hebben hem voor veel mensen onvergetelijk gemaakt.

De uitreiking van de prijs vindt plaats in de Burgerstraat van het gemeentehuis van Zevenaar, aanvang 20.00 uur.

De Jan Berens Prijs die bestaat uit een oorkonde en een ets van het Slangentorentje wordt uitgereikt door de burgemeester De Ruiter van Zevenaar,.

Voor en na de uitreiking is er een muzikaal optreden van het ensemble Clãtz van de Liemerse Muziekschool.

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:
December 2005
7
Belle van Zuylen van Sinke (Filmhuis Zevenaar)

9,10 en 11
Regionale Vogelshow (Schuttersgebouw St. Andreas)
10
Kerststerrenactie OBW (sportpark Hengelder)
10
Optreden Jazz Connection (Kerkweg 2 Oud-Zevenaar)
11
Amateurkunstmarkt (dorpshuis St. Jan)
11
Creatieve Kerstmarkt (Volksuniversiteit)
11
Kerstconcert Liemerse Muziekschool (Bommersheuf) 11
Kerstconcert Liemers Cantorij en SMZ (Andreaskerk) 14
Kerstworkshop Groei & Bloei
15
Seniorenmiddag (t Trefpunt Ziekenhuis)
15 t/m 20
Manderlay van Von Trier (filmhuis Zevenaar)
16
Retteketet Kerstshow (EMM schuttersgebouw Zevenaar) 18
Kerstconcert Liemers Mannenkoor (Andreaskerk)
18
Sevenaere Bridgetoernooi (Schuttersgebouw St. Andreas) 22
Kerstmiddag (Pelgromhof)

Naar Menu