1e persbericht van maandag 5 december 2005

Eindhoven 05-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

De politie heeft maandagochtend rond 1.00 uur een man van 38 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Aalsterweg. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor met hoge snelheid over die Aalsterweg rijden. Nadat ze hem lieten stoppen, bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Zijn alcoholpromillage bedroeg 1,35. De man had geen geldig rijbewijs en had verder ook geen andere identiteitspapieren bij zich. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto weg na woninginbraak

Zondag tussen 15.45 en 21.15 uur zijn bij een inbraak in een woning aan de Helmerslaan een GSM, een bluetooth headset, autopapieren en autosleutels weggenomen. Ook de auto van de bewoner, een Volkswagen Golf met kenteken SR-RP-57 die in de Helmerslaan geparkeerd stond, is gestolen.

Eindhoven: Overval op winkel

Zondagmiddag tussen 14.15 en 14.30 uur is een winkel aan de Bergstraat overvallen. De nog onbekende dader bedreigde de eigenaar van de winkel met een busje pepperspray (of iets wat daar op leek). Hij nam een geldkistje met daarin ongeveer 100 euro weg van achter de toonbank. Het signalement van de man: normaal postuur, ongeveer 35 jaar, ongeschoren, blanke huidskleur, ongeveer 1.80m lang. Hij droeg een pet, een donkere jas en een lichte spijkerbroek. De politie in Eindhoven-Centrum is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreiging

Op de Verwerstraat is zondagmiddag rond 15.30 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die middag een 45-jarige man uit Oirschot en zijn gezin te hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het gezin reed in een auto over de Veldmaarschalk Montgomerylaan toen de Eindhovenaar naar de auto kwam gelopen. Toen hij voor de auto stond, bedreigde hij het gezin. De politie kon de man later op de Verwerstraat aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het wapen van de man bleek een speelgoedpistool te zijn.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Maandagochtend rond 2.15 uur zijn op de Keizersgracht een 24-jarige en een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee werden op heterdaad betrapt door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee bij het stelen van een fiets. De twee zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Man onder invloed drugs aangehouden

Op de Oranjelaan is maandagochtend rond 0.25 uur een 41-jarige man uit Nuenen aangehouden. Politieagenten zagen de man rijden en hadden het vermoeden dat hij gedronken had. Hij reed slingerend over de weg. Hij blies een promillage van 0,7. De man bleek ook onder invloed van drugs te zijn. Bij controle trof de politie een potje speed en een gripzakje met hennep bij de man aan. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Best: Verdachte brandstichting aangehouden

Op de Eindhovenseweg is zondag rond 19.45 uur een 68-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die avond brand gesticht te hebben in een garage van een leegstaande woning. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Soerendonk: Agressieve vrouw aangehouden

In een horecagelegenheid op de Dorpsstraat is maandagochtend rond 0.50 uur een 40-jarige vrouw uit Budel aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat zij onder invloed van alcohol overlast veroorzaakte in de horecagelegenheid. Bij haar aanhouding gedroeg zij zich agressief en sloeg ze tegen de ramen van het politievoertuig. Zij sloeg en schopte naar de agenten en probeerde hen te bijten. De vrouw is de cel ingegaan.

Son: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning zijn onder meer bankpasjes en sleutels weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 17.45 en 22.45 uur. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken.

Valkenswaard: Doorrijdster na ongeval aangehouden

De politie heeft zondagavond rond 21.45 uur een vrouw van 22 jaar aangehouden bij haar woning in Valkenswaard. Ze wordt ervan verdacht dat ze kort daarvoor op de Frans van Beststraat met haar auto tegen een geparkeerde wagen is gereden en vervolgens is doorgereden. Een getuige had de aanrijding gezien en het kenteken van de wagen van de vrouw genoteerd. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw op basis daarvan opgespoord en bij haar woning aangehouden. Ze is na verhoor weer heengezonden met een proces-verbaal.

Veldhoven: Inbraak in woning

Zondag tussen 13.00 en 19.40 uur is ingebroken in een huis aan de Buntbeek. Uit de woning zijn een digitale camera met basisstation en vijf pakjes shag weggenomen. De dief is binnengekomen door de achterdeur via een openstaand raam open te maken.