Politie Gelderland-Midden

Babberich - automobiliste slaat over de kop en raakt bekneld
Publicatiedatum: 5-12-2005 12:49:45

Een 30-jarige vrouw uit Didam is zondagmiddag op de Aerdtseweg in Babberich met haar auto over de kop geslagen en bekneld geraakt. Omstreeks 16.45 uur reed de Didamse over de Aerdtseweg komende uit de richting van het Witte Kruis. In de bocht verloor de vrouw door een nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hierdoor reed de Didamse de berm in, waarna ze met haar auto over de kop sloeg en in een sloot belandde. De brandweer was ter plaatse om de vrouw uit de auto te bevrijden. De Didamse klaagde over pijn in haar nek. Ze werd per ambulance ter controle naar het Streekziekenhuis in Zevenaar gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - man verdacht van stelen brandstof

Publicatiedatum: 5-12-2005 12:49:13

De politie heeft zondagavond op de Molenweide in Huissen een 25-jarige man uit de gemeente Zevenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht brandstof te hebben gestolen uit een geparkeerde autobus. Surveillerende agenten zagen omstreeks 21.30 uur dat op een parkeerplaats een auto kennelijk verdacht stond naast een autobus. Ze besloten een kijkje te nemen en spraken de inzittende aan. Bij nader onderzoek troffen de agenten in de auto diverse apparatuur aan waaruit het vermoeden rees dat de man brandstof zou hebben gestolen. De man werd ingesloten. Hij is na verhoor weer vrijgelaten en had de aantijging ontkend. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - beschonken bestuurder aangehouden
Publicatiedatum: 5-12-2005 12:48:46

De politie heeft zondagavond een 32-jarige man uit Westervoort in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de man omstreeks 19.50 uur tegen het verkeer in over de Rivierweg rijden. Ze hielden hem staande en namen een blaastest af. Toen bleek dat de man had gedronken werd hij aangehouden. Na de ademanalyse werd er een alcoholpromillage van 0.79 gemeten (0.51 is strafbaar). De Westervoorter kreeg een rijverbod van twee uur en er werd proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---