Landstede


Start unieke cursus Zorg en Toerisme

Landstede start in januari 2006 met een compleet nieuwe cursus Zorg en Toerisme - Reisbegeleiding. De cursus is nieuw omdat het twee bestaande vakgebieden met elkaar verbindt. Er bestaat in Nederland nog geen soortgelijke cursus.

De bedoeling is onder andere om verpleegkundigen de gelegenheid te bieden zich te scholen in reisbegeleiding.

In de reiswereld is er een sterke behoefte aan verpleegkundigen die toeristisch geschoold zijn, zeker op het gebied van reizen en daguitjes met ouderen en gehandicapten.

Maar ook voor niet- verpleegkundigen is deze cursus interessant, bijvoorbeeld voor vrijwilligers die wel eens met een reis mee zijn geweest.

De cursus start 17 januari 2006, bestaat uit vijftien cursusavonden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere reisbegeleiding, topografie, vervoersvormen, ANVR, SGR, calamiteitenfonds, klachtenafhandeling, Schiphol, kunstgeschiedenis en verzekeringen. Naast theorie zullen er gastlessen zijn van ervaringsdeskundigen.

Bij Landstede Buitengewoon Reizen, het reisbureau van Landstede dat aan de Vechtstraat in Zwolle is gevestigd, worden momenteel al tal van reizen aangeboden voor mensen met een lichamelijke beperking. Vanuit de nieuwe cursus zal er met dit reisbureau worden samengewerkt.

Meer informatie over de cursus Zorg en Toerisme - Reisbegeleiding

Wie nieuwsgierig is geworden naar deze nieuwe cursus kan ook telefonisch contact opnemen de Infoshop van Landstede tel. 0800 0245666. Dit is een gratis informatienummer.