Provincie Zuid-Holland

Provincie werkt aan bermverharding voor verkeersveiligheid

In de week van maandag 5 tot en met vrijdag 9 december 2005 werkt de provincie Zuid-Holland langs de N 210 aan de verharding van de bermen tussen Bergambacht en Krimpen a/d IJssel. Het gaat om de bermen aan weerszijden van het weggedeelte vanaf het kruispunt Breekade tot ongeveer zeshonderd meter richting kruispunt Zijdeweg. De werkzaamheden vinden buiten de spitsuren plaats tussen circa 9.00 uur en 15.00 uur. Als gevolg van een halve rijbaanafzetting ondervindt het verkeer enige vertraging. De planning is onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Tijdens de halve rijbaanafzetting wordt het verkeer met een verkeersregelinstallatie (VRI) over de overgebleven rijstrook geleid. Bermverharding is onderdeel van de werkzaamheden voor verbetering van de verkeersveiligheid op provinciale wegen. Overlast is bij het uitvoeren hiervan onvermijdelijk. De provincie doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

BelijningIn oktober en november heeft de provincie nieuw asfalt aangebracht op de N 210, tussen de Krimpenerbosweg in de gemeente Krimpen a/d IJssel en de provinciale weg N 207 bij Bergambacht. Een aantal wegvakken is nog niet voorzien van belijning. Dit komt doordat er voor de gladheidbestrijding is gestrooid met zout. Het materiaal dat normaal voor de belijning wordt gebruikt, kan hierdoor niet worden aangebracht. De provincie onderzoekt op dit moment een (tijdelijke) oplossing voor de belijning, die mogelijk tegelijkertijd met de bermverharding wordt aangebracht.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22