Ingezonden persbericht


BVO Training Center treedt toe tot VOI

Nieuwegein, 5 december 2005 --- BVO Training Center, het opleidingencentrum voor automatiseringspecialisten en IT gebruikers, is per 1 november jongstleden toegetreden tot de VOI, de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Informatica. Dankzij deze toetreding bezit BVO nu een erkend kwaliteitskeurmerk.

De VOI is tot stand gekomen uit een samenwerking van verscheidene opleidingsinstituten. In de markt bleek een behoefte te bestaan aan één overkoepelende partij die de kwaliteit van de Nederlandse ICT-opleidingen kan waarborgen. Inmiddels zijn er dertig opleidingsinstituten aangesloten bij de vereniging.

"ICT-opleidingsinstituten die bij de VOI zijn aangesloten behoren tot de beste van Nederland", vertelt Piet Hompus, secretaris van de vereniging. "Maar hoe goed ze ook zijn, waar gehakt wordt vallen wel eens spaanders. Doorgaans worden die fouten snel, professioneel en naar ieders tevredenheid opgelost, maar mocht de klant er niet samen met het betreffende opleidingsinstituut uitkomen, dan kan de onafhankelijke geschillencommissie van de VOI nog een rol spelen", vervolgt hij. "Daarnaast is het niet gemakkelijk om lid te worden, opleidingscentra moeten minimaal twee jaar bestaan en voldoen aan breed pakket van kwalificaties," benadrukt hij.

Het VOI biedt cursisten in Nederland gecertificeerde bedrijven en gegarandeerde evaluaties, complete opleidingstrajecten inclusief certificeringen, onderwijs middels officiële leermethodieken, aansluiting op de praktijk, up-to-date kennis van docenten en up-to-date leerhulpmiddelen. "Door ons aan te sluiten bij de VOI kunnen we onze klanten naast de 'keurmerken' als certificeringen van Microsoft, Linux en Cisco ook een algemeen Nederlands erkend kwaliteitskeurmerk bieden", aldus Rik Boelhouwer, algemeen directeur van BVO Training Center.

Over BVO

BVO Training Center is een belangrijke ICT-opleider voor automatiseringsspecialisten en IT-gebruikers. Het bedrijf verzorgt trainingen voor systeembeheer, programmering, internetontwerp en Microsoft-toepassingen, zowel in standaard- als in maatwerktrajecten. Het bedrijf is in 1990 opgericht en heeft veel opzien gebaard met het trainingsprogramma Bootcamp, een cursusversneller die niet alleen leidt tot veel tijdwinst, maar ook tot aanzienlijk lagere kosten. BVO was indertijd de grondlegger en pionier van dit leersysteem. Momenteel maakt het bedrijf een sterke groei door. BVO heeft dit jaar de omzet met 50% kunnen laten groeien vergeleken met vorig jaar. BVO Training Center is een gecertificeerde opleider voor Microsoft en Linux. In samenwerking met Hogeschool NOVI biedt BVO tevens de kopstudie Informatica aan. Kijk voor meer informatie op www.bvo.nl.

Meer informatie voor de pers

BVO Training Center B.V.

Rik Boelhouwer

Dukatenburg 99

3437 AB Nieuwegein

t: (030) 600 91 00

e: boelhouwer@bvo.nl

Lubbers & De Jong BV

Maartje van Oeveren

Keizersgracht 219

1016 DV Amsterdam

t: (020) 421 05 65

e: maartje@l-dj.nl