Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 december 2005

Verkeersovertreding aanleiding vechtpartij

Vrouw gewond overgebracht naar ziekenhuis

Enschede

Op zondag 4 december omstreeks 19.35 uur werd een vechtpartij gemeld op de Ribbelerbrinkstraat in Enschede. Een 27-jarige man uit Enschede reed met zijn auto in verboden richting de Ribbelerbrink-straat in. Twee inzittenden van een tegemoetkomende auto, een 26-jarige man uit Almelo en een 47-jarige man uit Vriezenveen, waren het hier niet mee eens en wilden verhaal halen bij de Enschedeër. Hierop ontstond een woordenwisseling die eindigde in een vechtpartij. De 46-jarige bestuurder van de tweede auto, een vrouw uit Vriezenveen, raakte door onbekende oorzaak gewond en werd met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 26-jarige en de 47-jarige werden aangehouden en voor verhoor opgesloten. De Enschedeër heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. (05-153691)

Rijden onder invloed

Automobilist wordt aangehouden

Hengelo

Een 36-jarige automobilist uit Luzern werd op zondag 4 december omstreeks 10.25 uur aangehouden op de Deldensestraat in Hengelo. De man bleek geen rijbewijs te hebben en had te veel gedronken. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier wees de ademanalyse 1,40 promille uit. De 36-jarige had ook nog een aantal boetes openstaan. De man wilde hiervoor zijn straf uitzitten. De politie zal proces-verbaal opmaken in verband met het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. (05-153569)

Automobilist rijdt fietser aan

Bejaarde vrouw overgebracht naar ziekenhuis

Wierden

Op zondag 4 december om ongeveer 14.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Kruizemunthof in Wierden. Een 19-jarige automobilist uit Almelo verleende op de kruising Kruizemunthof/Akeleistraat geen voorrang aan een 82-jarige mevrouw uit Wierden die op haar fiets kwam aanrijden. Hierdoor ontstond een aanrijding en kwam de 82-jarige ten val. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek. (05-153626)

Auto op de kop in sloot

Boer trapt ruit in en bevrijdt inzittenden

Saasveld

Op zondag 4 december omstreeks 02.00 uur werd een ernstige aanrijding op de Darfeldsweg in Saasveld gemeld. Een 30-jarige automobilist uit Oldenzaal reed op de Darfeldsweg en raakte plotseling de macht over het stuur kwijt. Hierbij raakte de auto van de weg en belandde op de kop in de sloot. De drie inzittenden van de auto werden naar eigen zeggen bevrijd door een boer die een ruit van de auto intrapte. De naam van deze man is onbekend gebleven. Bij deze aanrijding zijn geen gewonden gevallen. De 30-jarige bestuurder had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees 0,55 promille uit. De politie maakt proces-verbaal op. (05-153758)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --